اهمیت و چرایی صلح حضرت امام حسن(ع)
سخنرانی آیت الله تهرانی در ماه رمضان| جلسه ۱۳| ویژه ولادت امام حسن(ع)

اهمیت و چرایی صلح حضرت امام حسن(ع)

گاهی در ذهن برخی افراد این شبهه وجود دارد که چرا امام حسن(ع) صلح کردند اما امام حسین(ع) جنگیدند؟ امام حسن(ع) مانند امیرالمومنین(ع) اقدام کردند و چون شرایط برای قیام فراهم نبود، از حکومت کناره‌گیری و صبر کردند. موقعیت امام مجتبی به‌گونه‌ای بود که یار و یاوری برای قیام نداشتند و در چنین وضعیتی امام حسن بهترین سیاست را پیاده کردند تا در وقت مناسب قیام کنند که با شهادت آن حضرت این ماموریت به امام حسین واگذار شد.
عظمت و ماموریت خاص امام حسن(ع)
سخنرانی آیت الله تهرانی در ماه رمضان| جلسه ۱۲| ویژه ولادت امام حسن(ع)

عظمت و ماموریت خاص امام حسن(ع)

امام باقر(ع) به سُدیر گفت: «آن علمی که پیامبر(ص) نزد علی بن ابیطالب(ع) گذاشتند، هر کس آن را بداند و بشناسد، مومن است و هر کس منکر شود کافر است. بعد از امیرالمومنین آن علم در پیشگاه امام حسن است». سدیر پرسید: امام حسن چگونه دارای این مقام است در حالی که آن حضرت حکومت را به معاویه واگذار کرد؟
امام حسن(ع)؛ معدن علم پروردگار
سخنرانی آیت الله تهرانی در ماه رمضان| جلسه ۱۱| ویژه ولادت امام حسن(ع)

امام حسن(ع)؛ معدن علم پروردگار

آیا امام حسین(ع) برتر و بافضیلت‌تر از امام حسن(ع) بود؟| رد یک اتهام درباره امام حسن(ع)| برخی خیال می‌کنند امام حسین(ع) به دلیل نحوه قیام و مبارزه‌شان، برتر از امام حسن(ع) هستند در حالی که این اعتقاد، غلط است و هر کدام از این دو امام، ماموریت بزرگی داشتند که اگر آن ماموریت انجام نمی‌شد مکتب مقدس اهل بیت، نُزج و قدرت پیدا نمی‌کرد. خداوند می‌فرماید من حسن را بعد از پدرش، معدن علم خودم قرار دادم.
تعبیر قرآن و پیامبر(ص) درباره دروغ
سخنرانی آیت الله تهرانی در ماه رمضان| جلسه دهم

تعبیر قرآن و پیامبر(ص) درباره دروغ

خداوند می‌فرماید: فقط و فقط کسی دروغ می‌گوید که ایمان ندارد. هم‌چنین می‌فرماید دروغ، نفاق را به‌وجود می‌آورد. پیامبر(ص) هم دروغ را خیانت بزرگ می‌داند و می‌فرماید: خیانت بزرگی است که برادر دینی‌ات خیال کند تو راست می‌گویی اما در واقع دروغ گفته باشی. آدم دروغگو به تعبیر قرآن ایمان ندارد و منافق است و به تعبیر پیامبر، خائن است.
چه کسانی دروغ می‌گویند؟
سخنرانی آیت الله تهرانی در ماه رمضان| جلسه نهم

چه کسانی دروغ می‌گویند؟

خداوند می‌فرماید: إِنَّمَا يَفْتَرِي الْكَذِبَ الَّذِينَ لَا يُؤْمِنُونَ ... همانا کسانی دروغ را می‌سازند و می‌گویند که ایمان ندارند. قرآن نفی ایمان می‌کند از دروغگو. آیا می‌ارزد ما با یک دروغ گفتن بی‌ایمان شویم؟ مرحوم طبرسی، صاحب مجمع البیان در تفسیر این آیه می‌فرماید: «فقط و فقط دروغ را می‌سازند آنهایی که دلایل وجودی پروردگار را تصدیق نمی‌کنند و خدا را قبول ندارند». ایمان به خدا، جلوی دروغگویی را می‌گیرد.
اهمیت حفظ زبان در ماه رمضان
سخنرانی آیت الله تهرانی در ماه رمضان| جلسه هشتم

اهمیت حفظ زبان در ماه رمضان

پیامبر(ص) ما را در ماه رمضان به حفظ زبان توصیه فرموده است. پیامبر می‌فرماید زبانتان را در یک مخزنی حفظ کنید. آفات زبان خیلی زیاد است. شاید اولین قدم در تهذیب نفس همین است که زبان را انسان در یک مخزنی حفظ کند و آن را آزاد نگذارد که هر چه بخواهد بگوید. یکی از آفات زبان که متاسفانه همه ما گرفتارش هستیم دروغ گفتن است. همه انسان‌ها از دروغ گفتن ناراحتند اما نه از دروغ گفتن خودشان بلکه از دروغ گفتن دیگران.
توصیه‌های پیامبر(ص) به روزه‌داران
سخنرانی آیت الله تهرانی در ماه رمضان| جلسه هفتم

توصیه‌های پیامبر(ص) به روزه‌داران

یکی از شش خصلتی که پیامبر(ص) فرمود در ماه رمضان باید به آن چنگ بزنیم، حفظ دین است. خصلت دوم؛ صیانت از نفس است. انسانی که آلوده به گناه شود، نمی‌تواند نفسش را حفظ کند. خصلت سوم؛ صله رحم و خصلت چهارم؛ اذیت نکردن همسایه است.
فضایل حضرت خدیجه(س)
سخنرانی آیت الله تهرانی در ماه رمضان| جلسه ششم (ویژه وفات حضرت خدیجه)

فضایل حضرت خدیجه(س)

حضرت خدیجه(س) بدون تردید به گردن هر مسلمانی حق دارد. چرا که یکی از ابزارهای پیشرفت اسلام، حضرت خدیجه بود و اموال زیادی را برای تبلیغ و ترویج این مکتب در اختیار پیامبر(ص) گذاشت. از طرفی، او مادر حضرت فاطمه زهرا و و مادر بزرگ ۱۱ امام ما هستند. در ارزش و فضیلت حضرت خدیجه این است که پیامبر می‌فرماید در شب معراج جبرییل گفت وقتی به زمین برگشتید سلام خدا و مرا به خدیجه برسانید.
چه کارهایی را در ماه رمضان انجام دهیم و مواظب چه مسائلی باشیم؟
سخنرانی آیت الله تهرانی در ماه رمضان| جلسه پنجم

چه کارهایی را در ماه رمضان انجام دهیم و مواظب چه مسائلی باشیم؟

پیامبر(ص) می‌فرماید: کسی که در ماه رمضان چنگ بزند به شش خصلت و این خصلت‌ها را حفظ کند، خداوند گناهان او را می‌بخشد. این شش خصلت کدامند؟ سه خصلت مربوط به خود انسان و بُعد نفسانی اوست که باید از خودش مراقبت ویژه کند و سه خصلت مربوط به بُعد اجتماعی او و در جهت مراوده با انسان‌های دیگر است.
روزه چگونه موجب تقویت اراده می‌شود؟
سخنرانی آیت الله تهرانی در ماه رمضان| جلسه چهارم

روزه چگونه موجب تقویت اراده می‌شود؟

خداوند در ماه مبارک رمضان از طریق روزه به ما درس تقویت اراده می‌دهد. انسانهایی که بدخلق و بدزبان هستند و متاسفانه گاهی خود روزه هم بهانه‌ای برای بدزبانی آن‌ها می‌شود، توجه داشته باشند که این کارشان بر خلاف فلسفه روزه است. روزه باید اراده ما را تقویت کند. باید با روزه جلوی بدزبانی و بدخلقی خود را بگیریم.
چگونه از عنابات پروردگار در ماه مبارک رمضان بیشتر بهره‌مند شویم؟
سخنرانی آیت الله تهرانی در ماه رمضان| جلسه سوم

چگونه از عنابات پروردگار در ماه مبارک رمضان بیشتر بهره‌مند شویم؟

پیامبر(ص) در خطبه شعبانیه با بیان بسیار زیبا و جالب فرمودند: أَيُّهَا النَّاسُ إِنَّهُ قَدْ أَقْبَلَ إِلَيْکُمْ شَهْرُ اللَّهِ بِالْبَرَکَةِ وَ الرَّحْمَةِ وَ الْمَغْفِرَةِ. اى مردم! همانا ماه خدا، همراه با برکت و رحمت و آمرزش، به شما روى آورده است... چه کنیم که از عنایات پروردگار در این ماه مبارک بیشتر بهره‌مند شویم؟
تقوا؛ مهم‌ترین فلسفه و حکمت روزه
سخنرانی آیت الله تهرانی در ماه رمضان| جلسه دوم

تقوا؛ مهم‌ترین فلسفه و حکمت روزه

نفس اماره دائما به انسان فرمان می‌دهد که مرتکب کار زشت شود، اما اگر انسان مشمول رحمت پروردگار شد می‌تواند در برابر نفس بایستد. امام علی(ع) می‌فرماید: هنگامی که روزه گرفتی، چشم و گوشت هم باید روزه‌دار باشد...
فلسه روزه چیست و چرا روزه می‌گیریم؟
سخنرانی آیت الله تهرانی در ماه رمضان| جلسه اول

فلسه روزه چیست و چرا روزه می‌گیریم؟

فلسفه روزه چیست؟ برای چه روزه می گیریم؟ روزه چه آثاری در وجود ما خواهد داشت؟ به فرموده امام علی(ع) بسیار روزه‌دارانی هستند که از روزه جز گرسنگی و تشنگی چیز دیگری نصیبشان نمی‌شود.
انحراف بزرگ مسیحیت
فیلم| تفسیر سوره حمد توسط آیت الله تهرانی| جلسه هفدهم

انحراف بزرگ مسیحیت

در سوره حمد، دو راه را نفی می‌کنیم ۱- راه افراد مشمول غضب الهی ۲- راه گمراهان. معمولاً در مورد گمراهان بیان می‌کنند که مسیحیان هستند. یکی از انحرافات بزرگ در مسیحیت مسئله تثلیث است. تا وقتی حضرت عیسی(ع) در بین مسیحیان بود، انحرافی در بین آن‌ها به وجود نیامد. ایمان به سه خدا(تثلیث) بعد از حضرت مسیح(ع) توسط مسیحیانی که با هندوها مراوده داشتند مطرح شد. تثلیث از بقایای آیین هندوهاست که قبل از مسیحیت وجود داشت.
خداوند به چه کسانی انعام کرده است؟
فیلم| تفسیر سوره حمد توسط آیت الله تهرانی| جلسه شانزدهم

خداوند به چه کسانی انعام کرده است؟

کسانی که خداوند متعال به آن‌ها انعام کرده است، چهار گروه «نبیّین، صدیقین، شهدا و صالحین» هستند. در روایات آمده است نبیّین، شهدا، صالحین و صدیقین همه در محمد(ص) و آل‌محمد(ع) خلاصه می‌شوند. آن‌ها سمبل همه فضائل و کمالات انسان کامل هستند. کسانی که با فرمان خداوند حکیم مخالفت کنند، مورد خشم خداوند متعال قرار می‌گیرند. سمبل مشمولیت خشم پروردگار در قرآن، قوم یهود است.
راه راست راه چه کسانی است؟
فیلم| تفسیر سوره حمد توسط آیت الله تهرانی| جلسه پانزدهم

راه راست راه چه کسانی است؟

خدایا ما را به راه راست(صراط مستقیم) هدایت کن. راه راست، راه کسانی است که خداوند متعال بر آن‌ها انعام کرده است. چون گرفتاری‌هایی که انسان را از راه خدا و خط دین منحرف می‌کند، زیاد است، لذا انسان هر لحظه نیاز به هدایت دارد. در آیه ۶۹ سوره نساء بیان می‌کند که هر کس اطاعت از خدا و رسول کند، پس آن‌ها با کسانی هستند که خداوند به آن‌ها انعام می‌کند.