گریه‌های مداوم حضرت زهرا(س)
فرهنگ سخنان حضرت فاطمه زهرا (س) |۴۱

گریه‌های مداوم حضرت زهرا(س)

ای اباالحسن، چقدر اندک است، ماندن من در میان مردم و چقدر نزدیک است، زمان پنهان شدن من از جمعشان! سوگند به خدا هرگز سکوت نمی‌کنم، نه در شب و نه در روز، (گریه‌های مداوم را تعطیل نمی‌نمایم) تا این که به پدرم رسول الله(ص) ملحق گردم.
معاد و قیامت
فرهنگ سخنان حضرت فاطمه زهرا (س) |۴۰

معاد و قیامت

رسول گرامی اسلام روزی فاطمه(س) را نگران و اندوهگین یافت و پرسید: «حزن و اندوه تو برای چیست؟»
سخن حضرت زهرا(س) درباره فضیلت قرائت قرآن
فرهنگ سخنان حضرت فاطمه زهرا (س) |۳۹

سخن حضرت زهرا(س) درباره فضیلت قرائت قرآن

تلاوت‌کننده‌ی سوره‌‌ی «حدید و واقعه و الرّحمن» در آسمان‌ها و زمین اهل بهشت خوانده می‌شود.
پاداش‌هایی بزرگ برای شیعیان واقعی
پندهای امام صادق(ع) | ۲۵

پاداش‌هایی بزرگ برای شیعیان واقعی

چه بسا یكى از دلایل وقوع سیل‌ها، زلزله‌ها و گرفتارى‌هاى عجیب و غریب این باشد كه مردم آن جوامع به افراد فقیر و تهیدست بهایى نمى‌دهند و توانمندانشان به فكر افزایش هر چه بیش‌تر قدرت و ثروت خود هستند، هرچند این كار به بهاى محروم‌تر شدن محرومان جامعه باشد.
حسد و آثار فردى و اجتماعى آن | حالت مهمومیّت چیست؟
پندهای امام صادق(ع) | ۲۴

حسد و آثار فردى و اجتماعى آن | حالت مهمومیّت چیست؟

حسدورزى به دیگران، نسبت به نعمت‌هاى خدادادى آنها، در واقع اشكال كردن به كار خدا است. كسى كه نمى‌خواهد استعداد دیگران از او بیش‌تر باشد و یا مى‌گوید چرا خدا دیگرى را از من زیباتر آفریده است ـ حالتى كه شاید در خانم‌ها بیش‌تر باشد ـ در واقع به خدا اعتراض مى‌كند. در مورد نعمت‌هاى كسبى نیز همین‌گونه است.
فضائل فاطمه(س) در کلام پیامبر(ص)
فرهنگ سخنان حضرت فاطمه زهرا (س) | ۳۸

فضائل فاطمه(س) در کلام پیامبر(ص)

وقتی حال رسول خدا را آن چنان دیدم، گریستم گریه‌ای که شما دیدید. وقتی پدرم حزن و اندوه مرا مشاهده فرمود، دوباره با من نجوا کرد...
اهمیت برنامه‌ریزى برای خواب | دلیل بى‌اعتنایى به دین و تمسخر آن
پندهای امام صادق(ع) | ۲۳

اهمیت برنامه‌ریزى برای خواب | دلیل بى‌اعتنایى به دین و تمسخر آن

خصوصاً افرادى كه فعالیت خاصى مثل تحصیل، تدریس، نویسندگى و... را انجام مى‌دهند، باید بدانند كه وظایفى هم نسبت به دیگران، از جمله اقوام، همسایه‌ها، هم حجره‌اى‌ها و دوستان دارند، اما متأسفانه این‌گونه افراد به دلیل تمركز روى یك فعالیت خاص، كم‌تر به این نكته توجه دارند و از انجام این وظیفه‌ی مهم غافل‌اند.
دام های شیطانی | آثار سوء پرخوابى و پرحرفى
پندهای امام صادق(ع) | ۲۲

دام های شیطانی | آثار سوء پرخوابى و پرحرفى

یكى از كارهایى كه انسان براى انجام دادن آن باید انرژى زیادى مصرف كند، حرف زدن است. سخنرانان و معلّمان، خصوصاً كسانى كه از لحاظ جسمى‌ ضعیف‌ترند، به‌این‌موضوع به خوبى واقف‌اند؛ زیرا پس از سخنرانى و یا تدریس ‌آثار خستگى و از دست دادن انرژى را به وضوح در خود احساس مى‌كنند. حرف زدن زیاد باعث مى‌شود تا انسان از انجام اعمال مفید باز بماند.
کشاندن ماجرای فدك به اجتماعات مسلمین
فرهنگ سخنان حضرت فاطمه زهرا (س) | ۳۷

کشاندن ماجرای فدك به اجتماعات مسلمین

«ای مردم آیا سید و بزرگ زنان بهشتی ادعای باطل می‌کند و اموالی را می‌گیرد که مال او نیست؟ ای مردم چگونه فکر می‌کنید؟ اگر چهار نفر علیه من به عمل زشتی شهادت دهند و یا دو نفر شهادت دهند که من دزدی کردم آیا آنها را تصدیق می‌کنید؟»
حزن و شادی مطلوب در اسلام
پندهای امام صادق(ع) | ۲۱

حزن و شادی مطلوب در اسلام

انسان‌هایى كه مى‌خواهند خوش‌گذرانى و بذله‌گویى كنند، بخندند و بخندانند و...، استدلال مى‌كنند به این‌كه ادخال سرور به مؤمن ثواب دارد! حال آن كه هر ادخال سرورى ثواب ندارد. اگر ادخال سرور در جهت تكامل باشد و لااقل موجب شود كه موانع عبادت و تكامل شخص برطرف گردد و در راه انجام وظایفش نشاطى پیدا كند، مى‌تواند مطلوب باشد، چه خود انسان وسایل آن را فراهم كند، چه دیگران به این شادى كمك كنند.
چگونگی غصب فدك از زبان حضرت زهرا(س)
فرهنگ سخنان حضرت فاطمه زهرا (س) | ۳۶

چگونگی غصب فدك از زبان حضرت زهرا(س)

حضرت زهرا(س) نامه‌ی خلیفه را گرفت و به طرف منزل می‌آمد که عمر در بین راه، توطئه غصب فدك را افشا کرد، و با حرکت خشن خود نشان داد که جعل حدیث و شهادت شاهدان، و طرح مباحث حقوقی در غصب فدك، همه بهانه‌ای بیش نبود.
شادی از دیدگاه اسلام | برخی از حالات دوزخیان
پندهای امام صادق(ع) | ۲۰

شادی از دیدگاه اسلام | برخی از حالات دوزخیان

كسانى هم كه از راه‌هاى غیرمشروع مانند استعمال مواد مخدر، مسكرات و... خود را شاد مى‌كنند، شادى آنان موقتى است و پس از آن، ساعت‌ها بلكه عمرى را بدبخت خواهند شد. این نوع شادى، مطلوبیتى ندارد و عقل هم هیچ وقت چنین شادیى را تجویز نمى‌كند كه انسان لحظه‌اى از مواد مخدر استفاده كند، شادى كاذبى پیدا كند و بعد عمرى معتاد شده، خود، خانواده و جامعه‌اش را بدبخت كند.
خوف و رجا از خدا، عامل حركت انسانى
پندهای امام صادق(ع) | ۱۹

خوف و رجا از خدا، عامل حركت انسانى

این امید، در واقع یك رجاى كاذب است و واقعیت ندارد؛ زیرا خداوند براساس اعمال خود افراد، آنها را مى‌آمرزد و به بهشت مى‌برد و یا عذاب نموده و به جهنم مى‌برد. بنابراین، داشتن مرتبه‌اى از خوف كه مانع از گناه مى‌شود و نیز حدّى از رجا كه موجب انجام اعمال خوب مى‌گردد، واجب و لازم است. البته بین این دو عامل باید توازن برقرار باشد. اگر رجا طورى باشد كه بر خوف غلبه كند و خوف كم شود به حدّى كه دیگر انگیزه‌ی ترك گناه در انسان باقى نماند، انسان مبتلا به گناه مى‌شود كه در آن هلاكت است.
مفهوم خوف و رجا
پندهای امام صادق(ع) | ۱۸

مفهوم خوف و رجا

مى‌توانیم بگوییم هر كارى كه یك موجود زنده‌ی با اراده انجام مى‌دهد، براى این است كه به مطلوب و فایده‌اى برسد و یا از امرى نامطلوب در امان باشد. در امور مطلوب، تحقق خیر و صلاح فرد یا جامعه ملاك عمل است و متقابلاً در امور نامطلوب پرهیز از درد، ضرر و كارهایى كه به صلاح فرد یا جامعه نیست مدنظر مى‌باشد.
ارکان ایمان
پندهای امام صادق(ع) | ۱۷

ارکان ایمان

بنابراین ملاك سعادت انسان ایمان است، به شرط آن‌كه تا آخرین لحظه آن را حفظ كرده باشد. ایمان وقتى باقى مى‌ماند كه انسان به لوازم آن ملتزم باشد، در غیر این صورت به تدریج ضعیف مى‌شود و از بین مى‌رود. حتى ممكن است خود فرد نیز متوجه نشود كه كافر شده است، اما ته دلش مى‌بیند شك و تردید دارد و برخى از احكام الهى را نمى‌تواند قبول كند. عملِ تنها بدون ایمان گرچه مى‌تواند آثارى در دنیا داشته باشد، اما فایده‌اى براى آخرت ندارد.
شرط نجات‌بخش بودن ولایت اهل بیت(ع)
پندهای امام صادق(ع) | ۱۶

شرط نجات‌بخش بودن ولایت اهل بیت(ع)

این یك دستور اخلاقى است كه مؤمنان نباید به محض این‌كه خطایى از برادران دینى خود مشاهده كردند، با آنها قطع رابطه كنند و ایشان را منحرف، غیر قابل هدایت و اهل جهنم بدانند. اگر شیعیان گناه‌كار هستند ولى اساس ایمان و اعتقادشان درست است، باید خالصانه برایشان دعا كنیم كه خداوند توفیق توبه و ترك گناه به آنها عطا فرماید.
تفاوت بهره‌ی افراد از «سعادت» | چرا سوره هود پیامبر(ص) را پیر کرد؟
پندهای امام صادق(ع) | ۱۵

تفاوت بهره‌ی افراد از «سعادت» | چرا سوره هود پیامبر(ص) را پیر کرد؟

در هر حال فرض ما بر این است كه ما شیعیان از لحاظ شناخت كمبودى نداریم و اسلام را از طریق اهل بیت(ع) با همه‌ی ابعادش شناخته‌ایم. پس اگر به درستى عمل كنیم، خداوند در دنیا و آخرت ما را غرق در نعمت خواهد كرد، و چرا چنین نكند؟ مگر خدا مى‌خواهد نعمت‌هایش را براى چه كسى ذخیره كند؟! مگر بخل دارد؟! آیا اگر به بعضى‌ها بدهد، نعمت‌هایش تمام مى‌شود؟
حضرت زهرا(س) میراث فدک را چگونه اثبات کرد؟
فرهنگ سخنان حضرت فاطمه زهرا (س) | ۳۵

حضرت زهرا(س) میراث فدک را چگونه اثبات کرد؟

پس از آنکه ابوبکر در برابر استدلال‌های روشن قرآنی حضرت زهرا(س) جوابی برای غصب فدك نداشت، و برای اثبات حدیث جعلی به شهادت عایشه و عمر متوسل شد، لازم بود در برابر شهادت دروغین آنها از شهادت شاهدان صادق استفاده شود.
مصادیق سعادت
پندهای امام صادق(ع) | ۱۴

مصادیق سعادت

دسته‌اى دیگر از مردم اجمالاً مى‌دانند كه لذت‌هاى زودگذر لیاقت دل‌بستگى را ندارد. آنها مى‌بینند كه هر روز مردم به چیزى دل مى‌بندند و توجهشان را صرف به دست آوردن آن مى‌كنند، ولى هر قدر هم نسبت به چیزى علاقه‌مند بوده و از رسیدن به آن خرسند شده باشند، برایشان باقى نمى‌ماند و از بین مى‌رود.
رابطه ابزار انگاری دین و جهل دینی
پندهای امام صادق(ع) | ۱۳

رابطه ابزار انگاری دین و جهل دینی

آن‌گونه كه تاریخ نشان مى‌دهد و متون دینى نیز مؤیّد آن است، عامل اصلى انحرافات مردم «جهل» بوده است، وگرنه اصل فطرت مردم بر دین و خداپرستى نهاده شده است و آنها به طور ناخودآگاه آن را درك مى‌كنند و از این‌رو، در پیشگاه آفریدگار جهان كرنش مى‌نمایند. شاید نتوان موردى را در قرآن پیدا كرد كه دلالت كند بر این‌كه برخى از انسان‌ها هیچ دینى نداشته‌اند...