کد مطلب: ۵۸۷۷
تعداد بازدید: ۲۰۰
تاریخ انتشار : ۱۰ آبان ۱۴۰۱ - ۰۸:۵۲
مشکلات جنسی جوانان | ۱۴
گفتیم خطر و زیان انحرافات جنسى مخصوصاً «استمناء؛ MASTURBATION» که گاهى به تناسب یک افسانه‌ی تاریخى «اونانیسم» نیز نامیده مى‌شود، اگر چه غیر قابل انکار است، زیرا به زودى شکل «اعتیاد» به خود مى‌گیرد، اعتیادى ریشه‌دار و کشنده تا آنجا که گاه در یک روز چندین بار دامان مرتکبین خود را آلوده مى‌سازد، و حتى طبق اعتراف صریح بعضى از مبتلایان گاهى کارشان به جایى مى‌رسد که تنها با «تصور و فکر!» بدون هیچ‌گونه عمل دیگر، مایع مخصوص از آنها دفع مى‌گردد.

بخش دوّم: جوانان و انحرافات جنسی | ۴

 

دستورهاى ده‌گانه


گفتیم خطر و زیان انحرافات جنسى مخصوصاً «استمناء؛ MASTURBATION» که گاهى به تناسب یک افسانه‌ی تاریخى «اونانیسم» نیز نامیده مى‌شود، اگر چه غیر قابل انکار است، زیرا به زودى شکل «اعتیاد» به خود مى‌گیرد، اعتیادى ریشه‌دار و کشنده تا آنجا که گاه در یک روز چندین بار دامان مرتکبین خود را آلوده مى‌سازد، و حتى طبق اعتراف صریح بعضى از مبتلایان گاهى کارشان به جایى مى‌رسد که تنها با «تصور و فکر!» بدون هیچ‌گونه عمل دیگر، مایع مخصوص از آنها دفع مى‌گردد.
ولى از آن خطرناک‌تر، یأس و نومیدى از مبارزه‌ی با این اعتیاد است؛ زیرا این نومیدى بزرگ‌ترین سدّ راه نجات مبتلایان خواهد شد و واکنش‌هاى فوق‌العاده نامطلوب روحى در آنها ایجاد می‌کند.
مبتلایان باید اطمینان کامل داشته باشند که اگر بخواهند مى‌توانند در مبارزه با این عادت شوم پیروز گردند، و حتى عمده‌ی آثار آن را از وجود خود برچینند، خواه دوران این مبارزه کوتاه یا طولانى باشد.
آنها هرگز نباید به خود تلقین کنند که این اعتیاد تا آخر عمر از آنها دست‌بردار نیست و یا آثار آن همچنان باقى خواهد ماند.
منتها باید با هوشیارى کامل و تصمیم قاطع و به کار بستن «دستورهاى آینده» به مبارزه‌ی پی‌گیرى برخیزند.
کسانى که از چنگال این عادات شوم نجات یافته‌اند باید قدر پاکى خود را بدانند، و در حفظ آن نهایت مراقبت را بنمایند، از هرگونه وسوسه شیطانى در این راه بپرهیزند، و با هیچ قیمتى سرنوشت خود را به دست افراد گمراه و معاشران منحرف نسپارند.
همانطور که سابقاً هم اشاره کردیم، شرط پیروزى قطعى در مبارزه با هر نوع اعتیاد غلط ـ اعم از اعتیادهاى خطرناک جنسى یا اعتیادهاى دیگر ـ پس از «امیدوارى و اطمینان به پیروزى» داشتن تصمیم قاطع است.
تصمیمى آهنین و محکم و متکى به ایمان و شخصیت و شرافت و وجدان.
تصمیمى راسخ و غیر قابل عدول.
حتى اگر به عللى این تصمیم ده بار هم شکسته شد مجدداً، بلکه قاطع‌تر و راسخ‌تر باید تصمیم بگیرند و با همان امیدوارى و ایمان تصمیم خود را تجدید کنند.
زیرا سرانجام آثار این تصمیم‌ها در ناخودآگاه آنها اثر گذارده و هنگامى که روى هم متراکم شد، تأثیر خود را خواهد بخشید.
اما مسلماً و بدون تردید اگر این تصمیم شکسته نشود خیلى زودتر آثار این عادات شوم از روح و جسم آنها برچیده خواهد شد.
بدیهى است این گونه افراد اگر رابطه و پیوند نزدیکى با خداى خود برقرار سازند و با تمام ذرات وجود خود از ساحت مقدس او استمداد جویند، و به لطف او امیدوار و دلگرم باشند، در پرتو این ایمان مذهبى خیلى زودتر نتیجه خواهند گرفت.
***
اکنون که این مراحل پیموده شد باید امور زیر را دقیقاً به کار بندند.
ممکن است این امور در نظر بعضى ساده جلوه کند، ولى هنگام عمل روشن مى‌شود که اثر معجزه‌آسایى دارد.


1ـ اجتناب از هرگونه تحریک مصنوعى


اگر جوانان انتظار داشته باشند که هر شب در سینما یا در برابر تلویزیون ناظر صحنه‌هاى هوس‌آلود «فیلم‌هاى سکسى» باشند، و همه روز قسمت مهمى از وقت گران‌بهاى خود را به مطالعه‌ی «رمان‌هاى عشقى» و تماشاى «عکس‌هاى شهوت‌انگیز» مجلات فاسد و مبتذل بگذرانند، و در کوچه و خیابان با ولع تمام اندام برهنه زنان و دختران را ورانداز کنند، و با این همه باز هیچ‌گونه آلودگى پیدا نکنند سخت در اشتباهند.
این‌گونه «تحریکات مصنوعى» که هیچ گونه ضرورتى هم ندارد، مسیر فکر هر جوانى را از مسائل اصولى زندگى تغییر مى‌دهد و به سوى مسایل جنسى، آن هم به صورت حاد و طغیانگر، مى‌کشاند.
شب و روز، آنها را در یک حال اضطراب دائمى عصبى که آثار نامطلوب آن بر تمام وجود آنان سایه خواهد افکند، نگه مى‌دارد.
ادامه‌ی این تحریکات دائمی، بهترین فصول زندگی ـ یعنی دوران جوانی ـ را بر باد می‌دهد و اعصاب جوانان را در هم می‌کوبد.
همه‌ی جوانان عزیز ـ مخصوصاً آنهایى که داراى پاره‌اى از عادت‌هاى غلط جنسى هستند ـ باید به شدت از این گونه امور بپرهیزند، از دیدن این فیلم‌ها، و مطالعه‌ی آن رمان‌ها و هرگونه چشم چرانى عمدى اجتناب ورزند، آرامش فکرى خود را بى‌جهت بر هم نزنند، و اعصاب نیرومند خود را با هیجان‌هاى دائمى تضعیف نکنند.
براى موفقیت در این قسمت لازم است سرگرمى‌هاى سالم و مناسبى براى اوقات فراغت خود انتخاب نمایند و به کمک دوستان خود برنامه‌هاى صحیحى براى این اوقات تنظیم کنند.
این سرگرمى‌ها ممکن است:
ورزش هاى فردى و دسته جمعى
پیاده‌روى در هواى آزاد
مطالعه‌ی کتب سودمند و مفید
پرورش گل در منزل و به طور کلى کارهاى کشاورزى
کارهاى دستى
جمع‌آورى اشعار
تهیه کلکسیون‌هاى عکس و تمبر و مانند اینها
شرکت در انجمن‌هاى گوناگون و کنفرانس‌هاى علمى یا اخلاقى، باشد.


تهیه‌ی برنامه‌ی فشرده و تمام وقت


جوانان باید به طور حتم براى تمام شبانه روز خود برنامه تنظیم کنند به طورى که یک ساعت وقت بیکار و بدون برنامه نداشته باشند.
نمى‌گوییم مرتباً درس بخوانند یا کار کنند، بلکه مى‌گوییم اگر تفریح یا ورزش هم دارند برنامه داشته باشند، و یک ساعت خالى از برنامه نباشد.
جوانان باید بدانند بزرگ‌ترین بدبختى براى یک جوان این است که وقت‌هاى خالى از هرگونه برنامه داشته باشد.
ممکن است جوانى بیکار باشد و جویاى کار، اما در عین حال براى شب و روز خود برنامه‌اى تهیه کند، اعم از مطالعه و تفریح و استراحت و مانند آن.
حتى اگر جوانان بتوانند برنامه‌ روزانه‌ی خود را کمى بیش از مقدار وقتشان تنظیم کنند به طورى که فکر آنها حتى یک لحظه بیکار به معناى واقعى نباشد، بهتر است؛ زیرا اشتغالات فراوان فکرى، اثر عمیقى در انصراف فکر از آن عادات شوم دارد.
بسیار دیده شده که افراد معتاد به سیگار در روزهاى تعطیلى چند برابر روزهایى که مشغول کار هستند سیگار دود مى‌کنند، این تفاوت فاحش، اثر همان اشتغال فکر و اعصاب و بدن به کارهاى مثبت و انصراف از کارهاى بیهوده یا زیان‌آور در ایام غیر تعطیلى است.
خلاصه افرادى که گرفتار اعتیادهاى غلط جنسى هستند اگر برنامه‌ی مشغول کننده‌اى براى تمام وقت خود نداشته باشند به آسانى نمى‌توانند این عادت را از سر خود دور کنند، و تهیه چنین برنامه‌اى از مؤثرترین عوامل ترک اعتیاد است، و مطمئناً با تهیه چنین برنامه‌اى قسمت مهمى از مشکلات ترک این اعتیاد را پشت سر خود خواهند گذاشت.


توجه مخصوص به ورزش


معروف است ورزشکاران نسبت به مسائل جنسى کم علاقه هستند، چون ورزش مقدار فراوانى از انرژى‌هاى بدنى و فکرى آنها را به خود اختصاص مى‌دهد و طبعاً از مسائل دیگر کم مى‌کند.
به همین دلیل براى جلوگیرى از تحریکات زیاد جنسى لازم است جوانان برنامه‌هاى وسیع و متنوع ورزشى انتخاب کنند.
مبتلایان به این عادت شوم غالباً افرادى گوشه‌گیر، منزوى کم تحرک و خمود هستند و همین گوشه‌گیرى و انزوا و عدم تحرک وضع آنها را تشدید مى‌کند، و اگر از این وضع بکلى درآیند و زندگى خود را با تحرک زیاد بیامیزند اثر عمیقى در بهبود حال آنها و ترک عادتشان خواهد بخشید.
این‌گونه افراد معمولاً اعصاب ضعیف و ناتوانى دارند، و ورزش‌هاى متنوع و مناسب در تقویت اعصاب آنها فوق‌العاده مؤثر است.
این افراد هر چه وقت اضافى و خالى از برنامه دارند باید به بازى‌هاى گوناگون ورزشى و یا پیاده‌روى در هواى آزاد تخصیص دهند تا هم سلامت از دست رفته‌ی خود را باز یابند و هم قسمتى از انرژى‌هاى جسمى و فکرى آنها متوجه این قسمت گردد.
به همان اندازه که تحرک و ورزش‌هاى فردى و دسته جمعى براى آنها مفید است، انزوا و به گوشه‌اى خزیدن و در فکر فرو رفتن براى این قبیل افراد سم مهلک است که باید به هر قیمتى شده از آن دورى گزینند.
این توصیه را فراموش نکنید و آثار معجزه‌آساى آن را ببینید، در روز آنقدر ورزش کنید که خسته شوید و شب هنگام به محض اینکه در بستر آرمیدید در خواب عمیقى فرو خواهید رفت و از شر بسیارى از خیالات و افکار مضر و کشنده که در این موقع به سراغ جوانان مى‌آید در امان خواهید بود!


خودآزمایی

 

1- چرا یأس و نومیدى از مبارزه‌ی با اعتیاد استمناء خطرناک‌تر است؟
2- چرا اگر به عللى تصمیم به ترک استمناء، ده‌ها بار هم شکسته شد مجدداً، بلکه قاطع‌تر و راسخ‌تر باید تصمیم به ترک آن گرفت؟

 

دفتر نشر فرهنگ و معارف اسلامی مسجد هدایت

آیت الله العظمی ناصر مکارم شیرازی

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر: