پیامبر اسلام(ص):

إنّ حَولَ قَبرِ وَلَدِی الحُسینِ اَربعةُ آلافِ مَلَكٍ شَعْثاً غُبْراً یَبكونَ عَلَیهِ اِلی یَومِ القیامة.

پیرامون قبر فرزندم حسین(ع) همواره چهار هزار فرشته‌ی ژولیده و غُبارآلود هستند که تا روز قیامت برای او گریه می‌کنند. (احقاق‌الحق، ج ١١، ص ٢٨٧)
امام زین‌العابدین(علیه‌السلام):

أَیُّما مؤمنٍ دَمعَت عَیناهُ لِقَتْلِ الحُسینِ عَلَیه السّلامُ وَ مَنْ مَعَهُ حَتّی یَسیلَ علی خَدَّیهِ بَوَّأَهُ اللهُ فی‌الجَنّةِ غُرَفاً.

هر مؤمنی که برای شهادت امام حسین(ع) و یاران شهیدش گریه کند و اشک او بر گونه‌هایش جاری گردد خداوند درجات رفیعه و مقامات عالیة بهشت از آنِ او خواهد ساخت. (بحار، ج ١٠٠، ص ٩٤)
نشانه‌های انسان‌های بهشتی
درس زندگی | ۲۷

نشانه‌های انسان‌های بهشتی

اصیل‌ترین مکتب‌های انسانی آن است که فرد را در دل اجتماع ببیند و اجتماع را پرورش دهنده‌ی افراد، چرا که اجتماع می‌تواند سرچشمه‌ی همه‌ی برکات معنوی و مادّی باشد.
دروغ؛ کلید بدبختی‌ها
درس زندگی | ۲۶

دروغ؛ کلید بدبختی‌ها

اگر «شرابخوار» از روی «جنون مستی» دست به گناه می‌آلاید، «دروغگو» آگاهانه سازمان زندگی اجتماعی را بهم می‌ریزد و روح اعتماد را از بین می‌برد و سرچشمه‌ی انواع گناهان و مفاسد می‌گردد.
زندگی ‌اجتماعی سالم
درس زندگی | ۲۵

زندگی ‌اجتماعی سالم

ادای حقوق دیگران تنها یک مسأله‌ی اخلاقی و انسانی نیست؛ بلکه یک اصل مهمّ اجتماعی است که آرامش و سلامت اجتماع در گرو آن می‌باشد.
بلای قرض
درس زندگی | ۲۴

بلای قرض

زرق و برق‌های زندگی مادّی و مسابقه‌ی تجمّل پرستی در عصر ما سبب شده که افراد خود را زیر بار وام‌های بی دلیل و بدهکاری‌های طاقتفرسا قرار داده و به زندگی پر رنج اقساطی تن در دهند.
شدیدترین مجازات
درس زندگی | ۲۳

شدیدترین مجازات

از نظر منطق اسلام، دانش همواره ابزاری است برای عمل، برای بهبودی زندگی فرد و اجتماع، و علم بدون عمل ارزشی ندارد.
برنامه‌های جاویدان| مهمترین سرمایه یک جامعه سالم
درس زندگی | ۲۲

برنامه‌های جاویدان| مهمترین سرمایه یک جامعه سالم

یک جامعه‌ی سالم متّکی به سرمایه‌های مختلفی است که از همه مهمتر، سرمایه‌ی اطمینان و اعتماد عمومی است، اعتماد بر گفتار، اعتماد بر عمل؛ و بزرگترین دشمن این سرمایه‌ی نفیس دروغ و خیانت است.
اهمیت تکمیل کارهای نیک
درس زندگی | ۲۱

اهمیت تکمیل کارهای نیک

تکمیل کارهای نیک و به ثمر رساندن آنها سبب تشویق مردم به کارهای نیک دیگر است امّا هنگامی که ببینند کارهای نیک سابقین ناقص و ناتمام مانده، در اقدام به کار خیر سست می‌گردند.
بدترین دوستان
درس زندگی | ۲۰

بدترین دوستان

دوستانی که به جای انتقاد سازنده و صحیح سعی دارند حقایق را کتمان کنند و برای ارضای کاذب خاطر دوست، عیوب او را بپوشانند و یا آن را حُسن جلوه دهند نه تنها خدمتی در عالم دوستی و رفاقت نکرده‌اند، بلکه خیانتی بزرگ مرتکب شده‌اند...
دورافتادگان از رحمت خدا
درس زندگی | ۱۹

دورافتادگان از رحمت خدا

از احادیث اسلامی این حقیقت بخوبی به دست می‌آید که مسلمانان باید از تمام منابع مختلف: دامداری، کشاورزی و معادن، حرفه و صنعت و تجارت، برای مبارزه با فقر استفاده کنند...
حقیقت حسد
درس زندگی | ۱۸

حقیقت حسد

حقیقت حسد این است كه انسان نتواند دیگران را در نعمتى ببیند و كوشش كند به‌گونه‌ای آن نعمت از آنها سلب گردد و یا از طریق دیگرى زیانى بر آنها وارد شود.
ریاکاری و خودنمایی
درس زندگی | ۱۷

ریاکاری و خودنمایی

افرادی که به تظاهر و ریاکاری عادت می‌کنند، همه‌ی مظاهر زندگی آنها تو خالی و بی مغز می‌شود؛ از تمدّن، به ظواهر بی روح، و از زندگی، به خیالات و اوهام، و از سعادت و خوشبختی، تنها به نام، و از دین و مذهب، فقط به یک سلسله تشریفات، قناعت می‌کنند و مسلّماً بهره‌ی آنها که «ظاهر ساز» هستند، جز «ظواهر» نیست!
امارت و اسارت!
درس زندگی | ۱۶

امارت و اسارت!

مسلمان واقعی کسی است که بکوشد ارتباط اجتماعی خود را با دیگران براساس کمک متقابل قرار دهد نه یکجانبه، و گرفتن کمک بلاعوض باید مخصوص افراد معلول و از کار افتاده باشد، چراکه نیاز و احتیاج سبب اسارت انسان است.
بدترین پیشه‌ها
درس زندگی | ۱۵

بدترین پیشه‌ها

بازار رباخواران در دنیای امروز رونق خاصّی دارد؛ و وابستگی شدیدی جهان امروز با رباخواری در اشکال گوناگون پیدا کرده است؛ ولی جای شک نیست که رباخواری نظام مالی و اقتصادی جمعیّت‌ها را ویران می‌سازد و سبب می‌شود که ثروت‌ها به گونه‌ی وحشتناکی در دست افراد و مؤسّسات رباخوار جمع گردد...
حدیث پیامبر(ص) درباره منابع ثروت
درس زندگی | ۱۴

حدیث پیامبر(ص) درباره منابع ثروت

کشورهای اسلامی مملو است از منابع زیر زمینی عظیم؛ حیف است روی گنج یا گنج‌ها نشسته باشیم و فقیر و نیازمند باشیم؛ آستین‌ها را بالا زنیم و ثروت‌ها را از درون زمین بیرون آوریم!
آتش خشم!
درس زندگی | ۱۳

آتش خشم!

آری! به هنگام غضب، نه تصمیم بگیرید، نه مجازات کنید و نه سخن بگوئید؛ سعی کنید از آن محل دور شوید و در حال و هوای دیگر قرار گیرید!
امام محمدباقر(علیه‌السلام):

ما اَحدٌ أَبغضُ اِلَی اللهِ عزّوجَلَّ مِمَّن یستكبِرُ عَن عِبادَتِه و لا یسأَلُ ما عِندَهُ.

در نزد خدای متعال اَحدی مبغوض‌تر از آن کس نیست که متکبرّانه از عبادتش سر باز زند و چیزی از او طلب و درخواست ننماید. (وسائل، ج ٤، ص ١٠٨٤)
امیرالمؤمنین(علیه‌السلام):

اَلدُّعاءُ تِرسُ المُؤمنِ وَ مَتی تُكثِرُ قَرْعَ البابِ یفتَحُ لَك.

دعا سپر و حفاظ مؤمن است. تو هر وقت دری را زیاد بکوبی بالأخره به روی تو باز خواهد شد. (اصول کافی، ج ٤، ص ٢١٤)
دو نشانه‌ی مسلمان واقعی
درس زندگی | ۱۲

دو نشانه‌ی مسلمان واقعی

آری! بهترین آزمون انسان‌های با شخصیّت، آزمون راستگویی و امانت آنهاست؛ هرگاه از عهده‌ی این دو امتحان برآیند به راستی انسانند!