امام جعفرصادق(علیه‌السلام):

اذا اَرادَ احَدُكُمُ أَنْ لایسألَ رَبَّهُ اِلاّ أعطاهُ فَلییأَسْ مِنَ‌النّاس كُلِّهِم و لایكونُ لَهُ رَجاءٌ اِلاّ مِن عِندِالله.

اگر کسی از شما بخواهد هر چه که از خدا خواست به او عطا کند باید از همه مردم قطع امید کند و تنها امید و رجای او خداوند متعال باشد. (اصول کافی، ج ٤، ص ٢١٤)
حدیث پیامبر(ص) درباره شهادت امام حسین(ع)
درس زندگی | ۱۱

حدیث پیامبر(ص) درباره شهادت امام حسین(ع)

خاطره‌ی جانبازی آنان که در راه خدا و آزادی انسان‌ها، در راه شرف و فضیلت، همه چیز خود را فدا کردند، فراموش نخواهد شد؛ زیرا، خدا، آزادی، شرف و فضیلت، کهنه شدنی نیست.
امیرالمؤمنین(علیه‌السلام):

مَن قَرَأَ مِأةَ آیةٍ مِنَ‌القُرآنِ مِن أَی القُرآنِ شاءَ ثُمَّ قالَ «یا اللهُ» سَبْعَ مرّاتٍ فَلَو دَعا عَلی صَخرَةٍ لَقَلَعَها إن‌شاءالله.

هر کس صد آیه از هر جای قرآن بخواند سپس هفت مرتبه بگوید «یا الله» (و حاجت خود را بخواهد) ‌(اثر اجابت) آن چنان است که اگر دعا بر صخره سخت بخواند به یاری خدا آن را از جای برمی‌کند. (وسائل، ج ٤، ص ١١١٤)
سه چیز با ارزش در پیشگاه حق
درس زندگی | ۱۰

سه چیز با ارزش در پیشگاه حق

چه تعبیر عجیب و پر معنی! سه صداست که در اعماق هستی نفوذ می‌کند و طنین آن تا ابدیّت  و تا عرش خدا پیش می‌رود و به پیشگاه عظمت پروردگار می‌رسد: صدای قلم، هر چند آهسته و کوتاه باشد؛ و صدای پای مجاهدان؛ و صدای چرخ نخ ریسی زنان با ایمان.
سرچشمه‌ی تکبّر
درس زندگی | ۹

سرچشمه‌ی تکبّر

سرچشمه تکبّر و بزرگی فروختن بر دیگران چیزی جز عقده‌ی حقارت نیست؛ آنها که مبتلا به این عقده هستند و از آن رنج می‌برند برای جبران کمبودهای خود متوسّل به این وسیله‌ی غلط، یعنی خود را به طور مصنوعی بزرگ نشان دادن، می‌شوند.
امام زین‌العابدین(علیه‌السلام):

المؤمِنُ مِن دُعائِهِ علی ثلاثٍ: اِمّا أَنْ یدَّخَرَ لَهُ و اِمّا أَن یعَجَّل لَهُ وَ اِمّا أَن یدفعَ عَنهُ بَلاءٌ یرید أَنْ یصیبَهُ.

دعای مؤمن خالی از یکی از این سه بهره نیست: یا برای آخرت او ذخیره می‌شود و یا حاجتش برآورده می‌گردد و یا بلائی که مقدر بوده به او برسد از او دفع خواهد شد. (تحف‌العقول، ص ٢٨٧)
باران دانش بر دل‌ها
درس زندگی | ۸

باران دانش بر دل‌ها

سرزمین دل انسان همچون باغستانی است که بذر گل‌ها و گیاهان و درختان برومند در آن پاشیده شده است که اگر به‌موقع آبیاری شود محیطی پر طراوت و پر ثمر به وجود خواهد آورد.
تنبلی و فقر
درس زندگی | ۷

تنبلی و فقر

آن روز که همه چیز با هم ازدواج کردند، «تنبلی» و «ناتوانی» به هم آمیخته و از آن دو، فرزندی به نام «فقر و تنگدستی» متولّد شد!
امام رضا(علیه‌السلام):

دَعوَةً تُخفیها اَفضَلُ عِندَ اللهِ مِن سَبعینَ دَعوةً تُظهِرُها.

یک دعا در خفا و نهان در نزد خدا از هفتاد دعای آشکار أفضل و بالاتر است. (وسائل، ج ٤، ص ١١١٣)
عوامل نابودی جامعه
درس زندگی | ۶

عوامل نابودی جامعه

و هنگامی که دامان آنها آلوده‌ی بی عفّتی گردد بنیان خانواده‌ها متزلزل خواهد گشت و نسل آینده‌ی آنها به فساد کشیده خواهد شد.
امام محمدباقر(علیه‌السلام):

انَّ العَبدَ لَیرفَعُ یدَیهِ اِلی اللهِ، و مَطْعَمَهُ حرامٌ و ملبَسُهُ حرامٌ فَكَیفَ یستجابُ لَهُ وَ هذه حالُه؟

آن بنده‌ای که دست‌های خود را به دعا به سوی خدا برمی‌دارد در حالی که خوراک و پوشاک او هر دو از راه حرام باشد چگونه می‌خواهد دعای او مستجاب گردد؟! (لئالی‌الاخبار، ج ٤، ص ١٠٣)
دو رمز تکامل و پیشرفت انسان
درس زندگی | ۵

دو رمز تکامل و پیشرفت انسان

انسان با ایمان همواره از دو چیز نگران است: از گناهان گذشته‌ی خود که نمی‌داند خدا با او چه رفتار می‌کند و از عمر باقیمانده که نمی‌داند چه خطراتی در پیش دارد. 
پیامبر گرامی اسلام (ص):

الدُّعاءُ مَعَ اَكْلِ الحَرامِ كَالبِناءِ عَلَی الماء!

دعا کردن با لقمه حرام به منزله عمارت ساختن بر روی آب است! (لئالی‌الأخبار، ج ٤، ص ١٠٣)
نقش قلم
درس زندگی | ۴

نقش قلم

قلم در گریه‌های مداوم خود شرح دردهای جانکاه انسان‌ها می‌گوید و در تبسّمی که همواره در میان دو لب دارد، نشاط عشق و شوق حیات و رمز زندگی و هزارگونه زیبایی نهفته است.
امیرالمؤمنین علیه‌السلام:

لاتَستَبطِیءْ اِجابةَ دُعائِكَ وَ قَد سَدَدْتَ طریقَهُ بِالذُّنوب!

تو وقتی با گناهانت، راه دعا را به روی خودت بستی دیگر تأخیر در اجابت را دیر مشمار! (فهرست غرر، ١٠٥)
چرا عده‌ای به غذای روح خود نمی‌اندیشند؟
درس زندگی | ۳

چرا عده‌ای به غذای روح خود نمی‌اندیشند؟

عجب است از کسانی که به غذای جسم خود می‌اندیشند امّا به غذای روح خود نمی‌اندیشند؛ خوراک ناراحت کننده از شکم دور می‌دارند امّا قلب خود را با مطالب هلاکت زا آکنده می‌کنند!
امام موسی‌كاظم(علیه‌السلام):

أطِبْ كَسبَكَ تُستَجَبْ دَعوَتُكَ.

کسب و درآمدت را از راه حلال به دست آور تا دعایت مستجاب گردد. (مکارم‌الاخلاق، ص ٤٢٢)
حدیث امام صادق(ع) درباره پیمانه تدبیر
درس زندگی | ۲

حدیث امام صادق(ع) درباره پیمانه تدبیر

اگر بخواهیم بدون مطالعه و دقّت کار کنیم مواجه با شکست خواهیم شد ولی اگر بخواهیم برای تمام احتمالات ممکن و حوادث پیش بینی نشده به هنگام انجام کارها خود را معطّل سازیم به این آسانی قادر بر انجام کاری نیستیم و برای یک کار باید سال‌ها مطالعه کنیم...
امام جعفرصادق(علیه‌السلام):

قال‌الله تبارك و تعالی: وَ عِزَّتی وَ جلالی لا اُجیبُ دَعوةَ مَظلومٍ فی‌ مظلِمَةٍ ظُلِمَهَا وَ لِأَحَدٍ عِندَهُ مِثلُ تِلكَ المَظلِمَة.

خدای تبارک و تعالی می‌فرماید: به عزّت و جلالم قسم دعای هیچ مظلومی را که به او ظلمی شده (در‌حالی‌که) خود او نیز مانند آن را به دیگری ظلم کرده باشد اجابت نخواهم کرد. (مستدرک، ج ٥، ص ٢٧٠)
حدیث امیرالمومنین(ع) درباره اندیشه و تفکر | چه دانشی کم‌اثر است؟
درس زندگی | ۱

حدیث امیرالمومنین(ع) درباره اندیشه و تفکر | چه دانشی کم‌اثر است؟

انباشتن مغز از فرمول‌های علمی و قوانین منطقی و اصول فلسفی و هرگونه دانشی، مادام که با اندیشه‌ی صحیح و جهان بینی روشن، و آشنایی با اصول زندگی انسانی هماهنگ نباشد، بسیار کم اثر است...