تلاش‌های حضرت زهرا(س) در پشت جبهه
نگاهی بر زندگی حضرت فاطمه(س)| ۱۰

تلاش‌های حضرت زهرا(س) در پشت جبهه

فاطمه(س) وقتی که حال پدر را دید گریه کرد و پدر را بوسید، دید جریان خون از چهره‌ی پدر قطع نمی‌شود، قطعه‌ی حصیری را سوزانید و خاکستر آن را بر جای زخم چهره‌ی پدر ریخت، در این هنگام خون بند آمد.
عبادت حضرت زهرا(س)
نگاهی بر زندگی حضرت فاطمه(س)| ۹

عبادت حضرت زهرا(س)

خانه‌ی محقّر و گلی او، ساده زیستی او، خدمت‌های او در خانه‌ی شوهر، ایثار و مقدم داشتن گرسنگان بیگانه از گرسنگان اهل خانه‌اش، همه و همه بیانگر زهد و وارستگی او است...
فرزندداری حضرت زهرا(س)
نگاهی بر زندگی حضرت فاطمه(س)| ۸

فرزندداری حضرت زهرا(س)

حضرت زهرا(س) در تربیت فرزند، نمونه بود و به راستی که مسئولیّت مقام مادری را به خوبی انجام داد، و فرزندانی چون امام حسن(ع)، امام حسین(ع) و زینب و ام‌کلثوم را به جامعه تحویل داد که هر یک از آنها نمونه‌ای برجسته از انسان‌هایی آگاه، شجاع، مؤمن، مجاهد و دارای عالی‌ترین ارزش‌های والای انسانی بودند.
بی‌توقعی حضرت زهرا(س) از شوهر
نگاهی بر زندگی حضرت فاطمه(س)| ۷

بی‌توقعی حضرت زهرا(س) از شوهر

فاطمه(س) با این که از محبوب‌ترین افراد در نزد رسول خدا(ص) بود، آنقدر با مشک آب کشید و حمل کرد که اثر بند مشک در سینه‌اش نمایان شد، و آنقدر خانه را جارو کرد که لباس‌هایش غبارآلود شد، و آنقدر زیر دیگ آتش افروخت که رنگ لباسش تغییر کرد...
همسرداری حضرت زهرا(س)
نگاهی بر زندگی حضرت فاطمه(س)| ۶

همسرداری حضرت زهرا(س)

رفتار حضرت زهرا(س) با شوهر در عالی‌ترین مرحله‌ی صفا و مهربانی بود، نه تنها هرگر خاطر شوهر را نرنجانید، بلکه یاور مهربان و نوازشگر دلسوز برای شوهر بود و در همه‌ی صحنه‌های زندگی، همدم و همدرد و شریک زندگی علی(ع) بود...
ازدواج پرشکوه حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س)
نگاهی بر زندگی حضرت فاطمه(س)| ۵

ازدواج پرشکوه حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س)

یکی از شکوهمندترین حادثه‌ای که در سال اوّل و دوّم هجرت در مدینه رخ داد، ماجرای خواستگاری حضرت علی(ع) از فاطمه(س) در سال اوّل هجرت، و ازدواج آن حضرت با فاطمه(س) در سال دوّم هجرت است.
مثلث شخصیت حضرت فاطمه(س)| شبیه‌ترین افراد به رسول خدا(ص)
نگاهی بر زندگی حضرت فاطمه(س)| ۴

مثلث شخصیت حضرت فاطمه(س)| شبیه‌ترین افراد به رسول خدا(ص)

فاطمه(س) شاگرد ممتاز پیامبر(ص) بود، و در گفتار و رفتار و حرکات، شبیه‌ترین انسانها به آن حضرت به شمار می‌آمد، چرا که فاطمه(س) در پرتو تربیت و آموزش دقیق پیامبر(ص) رشد و نمود کرده بود.
علت علاقه زیاد پیامبر(ص) به فاطمه(س) چه بود؟
نگاهی بر زندگی حضرت فاطمه(س)| ۳

علت علاقه زیاد پیامبر(ص) به فاطمه(س) چه بود؟

حضرت فاطمه(س) از همان وقتی که خود را شناخت، و دوران کودکی را می‌گذرانید، یار غمخوار و نوازشگر مهربانی برای پدر بود، رنج‌های پدر را از نزدیک می‌دید و برای پدر دعا می‌کرد...
چگونگی تکوین نور وجود حضرت زهرا(س)
نگاهی بر زندگی حضرت فاطمه(س)| ۲

چگونگی تکوین نور وجود حضرت زهرا(س)

فداکاری‌های حضرت خدیجه(س) در راه اسلام، به قدری زیاد و عمیق و فراگیر است که قلم از وصف آن عاجز است، او همه‌ی اموال خود را در راه پیشبرد اسلام، با کمال اخلاص داد، در همه ‌جا در صحنه حضور داشت، و شریک غم‌های پیامبر(ص) بود، و جان عزیزش را سخاوتمندانه فدای پیامبر(ص) و اسلام نمود.
حضرت زهرا(س) الگوی همه‌ی کمالات زن
نگاهی بر زندگی حضرت فاطمه(س)| ۱

حضرت زهرا(س) الگوی همه‌ی کمالات زن

مقام ارجمند فاطمه(س) در اسلام، در سطحی است که مسلمانان، هر شبانه‌روز چندین بار همدیگر را به پیوند نیک با مکتب فاطمه(س) و فرزندان پاک او دعوت می‌کنند و فرهنگ اذان و نماز با محبّت و رابطه‌ی صحیح با فاطمه(س) و خاندانش آمیخته است.
سخنرانی حضرت فاطمه زهرا(س) در مسجد| بخش چهارم
شرح حال و زندگی حضرت فاطمه زهرا(س)| درسنامه شماره ۹

سخنرانی حضرت فاطمه زهرا(س) در مسجد| بخش چهارم

دختر پیامبر(ص) برای آنان ذلّت و خواری می‌طلبد یعنی به‌ خاک مالیده شدن بینی‌هایشان را چرا که آنان، کسانی هستند که می‌پندارند راه درست را یافته‌اند و در رفتارشان مصلحند، حال آنکه تبهکارانی بیش نیستند.
سخنرانی حضرت فاطمه زهرا(س) در مسجد| بخش سوم
شرح حال و زندگی حضرت فاطمه زهرا(س)| درسنامه شماره ۸

سخنرانی حضرت فاطمه زهرا(س) در مسجد| بخش سوم

ای مردم! ای شتاب‎کننده به گفتار باطل و بیهوده و از کارهای زشت و زیان‎دار چشم پوشیده، آیا در قرآن تدبیر و اندیشه نمی‎کنید؟ یا بر دل‎های شما قفل زده شده است؟
سخنرانی حضرت فاطمه زهرا(س) در مسجد| بخش دوم
شرح حال و زندگی حضرت فاطمه زهرا(س)| درسنامه شماره ۷

سخنرانی حضرت فاطمه زهرا(س) در مسجد| بخش دوم

اکنون شما چنین می ‏پندارید که از پدر ارث نمی ‏بریم، آیا در پی حکم جاهلیّت هستید؟ چه کسی حکمش از حکم خدا بهتر است برای کسانی که اهل یقین و باورند؟ آیا می ‏دانید که من دختر پیامبر شما هستم؟
سخنرانی حضرت فاطمه زهرا(س) در مسجد| بخش اول
شرح حال و زندگی حضرت فاطمه زهرا(س)| درسنامه شماره ۶

سخنرانی حضرت فاطمه زهرا(س) در مسجد| بخش اول

حضرت زهرا(س) در این سخنرانی از اول تا آخر روشی را انتخاب فرمود که نه فقط او را در مطالبه‎ی حق غصب شده‎اش کمک کند بلکه سرچشمه‎های معارف الهی را برای مسلمانان بگشاید و محاسن دین اسلام و آئین همیشگی الهی را برای ایشان بیان فرماید و به علاوه علل احکام و شرایع الهی را نیز روشن سازد.
ماجرای پس از رحلت پیامبر(ص)
شرح حال و زندگی حضرت فاطمه زهرا(س)/ درسنامه شماره 5

ماجرای پس از رحلت پیامبر(ص)

زمانی که پیامبر خدا(ص) از دنیا رفت کوچک و بزرگ گریه و شیون داشتند ولی این مصیبت بر نزدیکان و اصحاب و دوستان و خویشان آن حضرت بس شدید و تأثّرآور بود هر کس در آن روز گریه می‎کرد ولی کسی از اهل زمین نمی‎تواند گریه‎کننده‎ای نالان‎تر از فاطمه زهرا(س) پیدا کند...
برخی از فضائل حضرت فاطمه زهرا(س)
شرح حال و زندگی حضرت فاطمه زهرا(س)/درسنامه شماره 4

برخی از فضائل حضرت فاطمه زهرا(س)

لازم است بدانیم دوستی پیامبر(ص) نسبت به فاطمه زهرا(س) مانند محبّت دیگر پدران نسبت به دخترشان نبود و این احترام صرفاً به خاطر عاطفه پدری نبود. بلکه پیامبر خدا(ص) به دخترشان به دید عظمت و بزرگی می‌نگریستند و می‌توان گفت، گویا از سوی خداوند مأموریت داشتند که از او احترام کنند.
از ازدواج تا ولادت فرزندان
شرح حال و زندگی حضرت فاطمه زهرا(س)/ درسنامه شماره 3

از ازدواج تا ولادت فرزندان

همه‌ی آنچه را که علی(ع) بابت مهریه و لوازم منزل و عروسی به پیامبر(ص) داده بودند همان بهای زرهی بود که در بازار فروختند و پول آن را به این برنامه اختصاص دادند چون چیز دیگری از مال دنیا نداشتند و پیامبرخدا(ص) آن پول را سه قسمت کردند، یک سوم آن را اثاث خریدند و یک سوم از آن را هزینه خرید عطر نمودند و یک سوم دیگر را به رسم امانت نزد امّ سلمه نهادند.
نام های حضرت فاطمه(س)
شرح حال و زندگی حضرت فاطمه زهرا(س)/ درسنامه شماره 2

نام های حضرت فاطمه(س)

یکی دیگر از نام‌های آن حضرت «زکیّه» است. این واژه، به معنی پاکیزگی است. لغت شناس معروف، «طریحی» در مجمع البحرین می‌گوید: تزکیه یعنی پاک شدن و شستشو کردن از اخلاق زشت و خویهایی که ناشی از خشم و حسد و بخل و ... باشد.
بانوی ناشناخته
شرح حال و زندگی حضرت فاطمه زهرا(س)| درسنامه شماره ۱

بانوی ناشناخته

بانوی بزرگی که از نظر آفرینش در رده بالای آفریدگان و همتا و هم‏سنگ اوّلین‏‌های خلقت قرار دارد و در خیل نسوان بی‌نظیر است. شخصیت انسانی مانند فاطمه‏ زهرا(س) دارای خصوصیّاتی است که او را نشانه قدرت بالغه و توانایی بدیع و عجیب پروردگار قرار می‌‏دهد.