پنج عامل پیشرفت اسلام| فداکاری ابوطالب در حفظ جان پیامبر(ص)| ماجرای عقبه دوم
نگاهی بر زندگی حضرت پیامبر اسلام(ص) | ۱۳

پنج عامل پیشرفت اسلام| فداکاری ابوطالب در حفظ جان پیامبر(ص)| ماجرای عقبه دوم

اسلام آن چنان در مدینه پیشرفت کرد که در سال بعد، حدود هفتاد نفر به عنوان انجام حجّ از مدینه به مکّه حرکت کردند و باز در عقبه شبانه با پیامبر ملاقات کرده و پیمان وفاداری و پیمان دفاع، با پیامبر(ص) بستند که سه ماه بعد از پیمان، هجرت پیامبر(ص) به مدینه رخ داد.
نمونه‌های از آزار پیامبر و مسلمانان از سوی مشرکان
نگاهی بر زندگی حضرت پیامبر اسلام(ص) | ۱۲

نمونه‌های از آزار پیامبر و مسلمانان از سوی مشرکان

یاسر، با اینکه در سنّ پیری (حدود هفتاد سال) بود، تحت سخت‌ترین شکنجه مشرکان به مقاومت خود ادامه داد تا سرانجام زیر ضربات و تازیانه‌های خوردکننده‌ی مشرکان به شهادت رسید.
دعوت آشکار حضرت پیامبر(ص)
نگاهی بر زندگی حضرت پیامبر اسلام(ص) | ۱۱

دعوت آشکار حضرت پیامبر(ص)

من اکنون شما را از آتش دوزخ می‌ترسانم، خود را از این آتش نجات دهید، من همچون آن دیده‌بانی هستم که با فریاد «یا صَباحاهُ» قوم خود را از خطر دشمن آگاه می‌کند [شما را به توحید و ترک بتها فرا می‌خوانم].
آغاز پیامبری حضرت محمد(ص)
نگاهی بر زندگی حضرت پیامبر اسلام(ص) | ۱۰

آغاز پیامبری حضرت محمد(ص)

محیط مکّه و اطراف، آن‌چنان در لجنزار بت‌پرستی و خرافات و فساد غرق بود که دعوت علنی برخلاف آن وضع ممکن نبود بلکه نیاز به هسته‌ی مرکزی و دفاعی و اجتماع یاران فداکار داشت، از این رو پیامبر(ص) سه سال به طور محرمانه با افراد تماس می‌گرفت و آنها را به اسلام دعوت می‌نمود
عصر جاهلیت چگونه بود؟
نگاهی بر زندگی حضرت پیامبر اسلام(ص) | ۹

عصر جاهلیت چگونه بود؟

یکی از وحشتناک‌ترین رسوم و عادت‌های شوم دوران جاهلیّت، دخترکشی بود، آن هم در زشت‌ترین صورتش، یعنی انسانی ضعیف و بی‌دفاع را زنده زنده به گور کنند، یا گردن بزنند و یا از بالای کوه، به پایین پرت کنند تا بمیرد!
دین حضرت پیامبر(ص) قبل از بعثت
نگاهی بر زندگی حضرت پیامبر اسلام(ص) | ۸

دین حضرت پیامبر(ص) قبل از بعثت

پیامبر(ص) قبل از پیامبری در هر ماه چندین بار در شب و روز و در هر سال، همه‌ی ماه رمضان را بر فراز این کوه عظیم می‌رفت، آثار عظمت خدا را در آنجا مشاهده می‌کرد و شب و روز به تفکّر و تأمّل و عبادت خدا می‌پرداخت.
فرزندان حضرت پیامبر(ص)
نگاهی بر زندگی حضرت پیامبر اسلام(ص) | ۷

فرزندان حضرت پیامبر(ص)

سه روز بعد از این ماجرا، ابراهیم از دنیا رفت از آن پس هرگاه پیامبر(ص) حسین(ع) را می‌دید که به پیش می‌آید او را به سینه‌اش می‌چسباند و می‌بوسید و می‌فرمود: «پسرم ابراهیم را فدای حسین(ع) نمودم».
ازدواج حضرت پیامبر با خدیجه(س)| چرا به پیامبر «امین» می‌گفتند؟
نگاهی بر زندگی حضرت پیامبر اسلام(ص) | ۶

ازدواج حضرت پیامبر با خدیجه(س)| چرا به پیامبر «امین» می‌گفتند؟

عایشه یکی از همسران پیامبر(ص) می‌گوید: هرگاه پیامبر(ص) به یاد خدیجه(س) می‌افتاد او را می‌ستود و برای او طلب رحمت می‌کرد، روزی او را می‌ستود، رقابت زنانگی موجب شد که به آن حضرت گفتم: «به جای او خداوند زن جوانی به تو داده است!».
سرپرستی حضرت پیامبر(ص) توسط ابوطالب
نگاهی بر زندگی حضرت پیامبر اسلام(ص) | ۵

سرپرستی حضرت پیامبر(ص) توسط ابوطالب

وقتی که سنّ پیامبر(ص) از ده سال گذشت و کم‌کم نوجوان رشید شد، ابوطالب او را رسماً در کارهای اجتماعی شرکت می‌داد، او در یکی از جنگهای «فِجار» که در ماههای حرام در مکّه واقع شد شرکت کرد و از عموهای خود دفاع می‌نمود.
خردسالی حضرت پیامبر(ص)
نگاهی بر زندگی حضرت پیامبر اسلام(ص) | ۴

خردسالی حضرت پیامبر(ص)

وقتی که محمّد(ص) چشم به جهان گشود، پدرش را از دست داده بود، عبدالمطّلب، مهربانتر از پدر از او سرپرستی کرد، آمنه مادر محمّد(ص) سه روز یا هفت روز به او شیر داد سپس ثُوَیْبَه کنیز ابولهب، چند روز به او شیر داد.
حوادث عجیب هنگام تولد حضرت پیامبر(ص)
نگاهی بر زندگی حضرت پیامبر اسلام(ص) | ۳

حوادث عجیب هنگام تولد حضرت پیامبر(ص)

هنگامی که افراد قبیله‌ی قریش، اوضاع آسمان را پریشان و دگرگون دیدند، گمان کردند که قیامت برپا شده، به همدیگر می‌گفتند: «این پدیده‌ها نشانه‌ی برپا شدن قیامت است که یهودیان و مسیحیان از آن سخن می‌گویند».
پدر و مادر حضرت پیامبر(ص)
نگاهی بر زندگی حضرت پیامبر اسلام(ص) | ۲

پدر و مادر حضرت پیامبر(ص)

جابربن عبدالله انصاری می‌گوید؛ پیامبر(ص) فرمود: «خداوند قطعه‌ای نور آفرید، و آن را در صُلب حضرت آدم(ع) قرار داد و پس از آدم، همان نور نسل به نسل منتقل شد تا در صُلب عبدالمطّلب (جدّ اول پیامبر) قرار گرفت.
پیامبر اسلام(ص) کیست؟
نگاهی بر زندگی حضرت پیامبر اسلام(ص) | ۱

پیامبر اسلام(ص) کیست؟

در قرآن وقتی که از دو بزرگمرد یگانه‌ی جهان بشریّت، ابراهیم خلیل(ع) و پیامبر اسلام(ص) سخن به میان آمده، تأکید شده که آنها را به عنوان اسوه‌ی نیک و الگوی صحیح قرار دهید.
رحلت پیامبر اکرم(ص)
شرح حال و زندگی حضرت محمد(ص)/ درسنامه شماره 5

رحلت پیامبر اکرم(ص)

اضطراب و دلهره، سراسر مدینه را فراگرفته بود، گزارش‎هایی که از داخل خانه به بیرون می‎رسید، از وضع نامطلوب آن حضرت، حکایت می‎کرد. برخی از یاران حضرت، علاقه مند بودند که از نزدیک، رهبر عالیقدر خود را زیارت کنند، ولی حال پیامبر(ص) اجازه نمی‎داد در اطاقی که آن حضرت بستری بودند، جز اهل بیت وی، کسی رفت و آمد کند.
از فتح مکه تا غزوه طائف
شرح حال و زندگی حضرت محمد(ص)/ درسنامه شماره 4

از فتح مکه تا غزوه طائف

قبل از این که ابوسفیان به مکّه برگردد، پیامبر(ص) دستور دادند عباس، او را در تنگنای درّه نگه دارد تا واحدهای ارتش نوبنیاد اسلام، با تجهیزات و ساز و برگ خود در برابر او رژه روند، و او در روز روشن، از قدرت نظامی اسلام آگاه گردد، و پس از بازگشت به مکّه، مردم را از قدرت ارتش اسلام، بترساند، و آن‎ها را از فکر مقاومت بازدارد.
از جنگ خندق تا جنگ موته
شرح حال و زندگی حضرت محمد(ص)/ درسنامه شماره 3

از جنگ خندق تا جنگ موته

سران برخی از قبایل یهود که بعد از مسلمان شدن مردم مدینه و آمدن پیامبر(ص) مدینه را ترک کرده و در خیبر مسکن گزیده بودند، نقشه دقیقی برای براندازی اساس اسلام کشیدند و مسلمانان را با دسته‎های گوناگون روبرو ساختند که در طول تاریخ عرب بی‎سابقه بود.
پیامبر اکرم(ص) در مدینه
شرح حال و زندگی حضرت محمد(ص)/ درسنامه شماره 2

پیامبر اکرم(ص) در مدینه

صحنه میدان اُحد یکی از زیباترین صحنه‎های جانبازی و فداکاری در راه حق و مراکز عشق به حقیقت و ایثار و از خودگذشتگی است. خاطرات آموزنده مسلمانان در این جنگ بسیار شگفت‎انگیز و پرجاذبه است.
پیامبر اسلام از ولادت تا هجرت
شرح حال و زندگی حضرت محمد(ص)| درسنامه شماره 1

پیامبر اسلام از ولادت تا هجرت

بحیرا گفت: این طفل آینده‎ی درخشانی دارد این همان پیامبر موعود است که کتاب‎های آسمانی از نبوت جهانی و حکومت گسترده‎ی او خبر داده‎اند، این همان پیامبری است که من نام او و نام پدر و فامیل او را در کتاب‎های دینی خوانده‎ام و می‎دانم از کجا طلوع می‎کند و به چه نحو آئین او در جهان گسترش پیدا می‎کند...