شرح حال و زندگی حضرت پیامبر اسلام(ص) | ۷
پس از تهیه جهیزیه، قرار شد گروهی را برای مجلس ولیمه دعوت کنند، حضرت علی(ع) به افتخار همسر گرامی خود ولیمهای ترتیب داد. پس از صرف غذا، رسول گرامی(ص) فاطمه(س) را به حضور خود طلبید، فاطمه(س) در حالی که شرم و حیا سراسر وجود او را فراگرفته بود، شرفیاب محضر پیامبر(ص) گردید. عرق حجب و خجالت از پیشانی او میریخت.
شرح حال و زندگی حضرت امیرالمؤمنین(ع) | ۸
دختر پیامبر(ص) مورد میل و علاقه من است، این را گفت و دست از کار کشید و راه خانهی پیامبر(ص) را که در آن وقت در خانه امّ سلمه به سر میبرد در پیش گرفت، هنگامی که در خانهی رسول اکرم(ص) را کوبید، پیامبر(ص) فوراً به امّ سلمه فرمود: برخیز و در را باز کن که این کسی است که خدا و رسولش او را دوست میدارند.
شرح حال و زندگی حضرت پیامبر اسلام(ص) | ۶
رسول خدا(ص) عازم مدینه گردیدند وقتی مرکب پیامبر(ص) از محلی به نام «ثنیـّۀ الوداع» سرازیر گردید و گام به خاک یثرب نهاد جوانان و مسلمانان مقدم پیامبر(ص) را گرامی شمرده، و با طنین سرودهای شادی محیط مدینه را مملو ساخته بودند.
شرح حال و زندگی حضرت امیرالمؤمنین(ع) | ۷
گروهی از مسلمانان که به عللی نتوانسته بودند مکّه را برای هجرت به مدینه ترک کنند پیوسته مورد آزار قریش بودند و اموال آنان و کسانی که مهاجرت کرده و اما موفق به انتقال دارائی خود نشده بودند همواره از طرف قریش تهدید میشد.
شرح حال و زندگی حضرت پیامبر اسلام(ص) | ۵
در یکی از تماسهایی که پیامبر(ص) در موسم حج با افراد و قبایل مختلف داشت، با شش نفر از قبیلهی خزرج ملاقات نمود که از یثرب آمده بودند یعنی همان شهری که بعدها با ورود پیامبر(ص) بدان شهر، نامش مدینه شد تبلیغات پیامبر(ص) در این شش نفر به گونهای اثر گذاشت که آنها پس از بازگشت به یثرب آنچنان از پیامبر(ص) و آیین او تبلیغ کردند. به طوری که خانهای نبود که سخن از پیامبر(ص) در آنجا نباشد و این تبلیغات سبب شد...
شرح حال و زندگی حضرت امیرالمؤمنین(ع) | ۶
دشمنان احساس کردند که حضرت علی(ع) آماده است تا پای جان با آنان بجنگد و به چشم خود ديدند که نزديک بود يکی از آنان جان خود را از دست بدهد، لذا از تصميم خود برگشته و راه مکّه را پيش گرفتند، و امام(ع) نيز حرکت به سوی مدينه را ادامه دادند در نزديکی کوه ضجنان يک شبانه روز به استراحت پرداخت تا افراد ديگری که تصميم مهاجرت دارند بهآنان بپيوندند.
شرح حال و زندگی حضرت فاطمه زهرا (س) | ۵
جالب است بدانید کسانی که اینگونه طهارت و پاکی نصیب آنان گردیده است، حتّی با مردن هم نجس نمی شوند. ولی دیگران در هر درجه از علم و تقوا باشند، بعد از مرگ، نجس می شوند و باید آنها را به ترتیبی که در رساله ها نوشته اند، غسل بدهند و اگر کسی قبل از غسل دادن، دست به بدن آنها بزند دستش نجس شده و باید «غسل مسّ میّت» یعنی غسل تماس با مرده انجام دهد.
شرح حال و زندگی حضرت امیرالمؤمنین(ع) | ۵
هیچ یک از آن دو فرشته نتوانستند مرگ را بپذیرند و خود را در راه زندگی دیگری فدا کنند، سپس خدا به آن دو فرشته خطاب کرد که به زمین فرود آیید و ببینید که علی(ع) چگونه مرگ را خریده، خود را فدای پیامبر(ص) کرده است، سپس جان علی(ع) را از شر دشمن حفظ کنید.
شرح حال و زندگی حضرت فاطمه زهرا (س) | ۴
حجّاج دستور داد تا به وی ده هزار دینار بدهند و فرمان داد تا او را به خانهاش برسانند. شعبی میگوید وقتی صبح شد با خود گفتم بر من واجب شد که به سراغ این پیرمرد دانشمند بروم و معانی قرآن را از او یاد بگیرم، زیرا تا به حال تصوّر میکردم معانی قرآن را میدانم، ولی حالا فهمیدم نمیدانم و او به مراتب از من آگاهتر است.
شرح حال و زندگی حضرت امیرالمؤمنین(ع) | ۴
چهل نفر مسلّح كه به قصد كشتن پیامبر(ص) جمع شده بودند اطراف خانه را محاصره كرده و از شكاف در به داخل مینگریستند و وضع خانه را عادی میدیدند و چنین میپنداشتند كه پیامبر(ص) در بستر خود آرمیده است، همه سرا پا مراقب بودند و آنچنان وضع خانه را تحت نظر گرفته بودند كه هیچ فعل و انفعالی در داخل منزل از نظر آنها پنهان نبود...
شرح حال و زندگی حضرت پیامبر اسلام(ص) | ۴
صاحبان باغ وقتی این انقلاب روحی را در غلام مسیحی دیدند سخت در تعجب فرو رفته از غلام خود پرسیدند با این غریب چه گفتگویی داشتی و چرا تا این اندازه در برابر او خضوع نمودی؟ غلام در پاسخ گفت: این کسی که اکنون به باغ شما پناهنده شده سرور مردم روی زمین است او مطالبی به من گفت که فقط پیامبران با آنها آشنایی دارند و این شخص همان پیامبر موعود است، این سخنان برای صاحبان باغ سخت ناگوار بود با قیافه خیرخواهی گفتند این مرد تو را از آئین دیرینهات بازداشت، آئین مسیح که پیرو او هستی از دین او بهتر است.
شرح حال و زندگی حضرت فاطمه زهرا (س) | ۳
«صدّیق» صیغهی مبالغه است و این کلمه، از کلمهی «صدوق» رساتر است. یعنی کسی که فراوان راست میگوید یا گفتهاند صدّیق کسی است که در راستگویی کامل است و کسی است که هرگز دروغ نمیگوید و همچنین کسی است که سخن خود را با عمل خود تصدیق میکند یا نیکوکار است یا دائمالتّصدیق که از او دروغ شنیده نشده است.
شرح حال و زندگی حضرت امیرالمؤمنین(ع) | ۳
درنتیجه این فرمان، بر ملّت عراق به ویژه کوفیان آنچنان فشاری آمد که احدی از شیعیان از ترس مأموران مخفی معاویه نمیتوانست راز خود را حتّی به دوستان ابراز کند مگر اینکه قبلاً سوگندش میداد که راز او را فاش نسازد.[2] معاویه برای سومین بار بهنمایندگان سیاسی خود در استانهای سرزمین اسلامی نوشت که شهادت شیعیان علی(ع) را در هیچ مورد نپذیرند.
شرح حال و زندگی حضرت پیامبر اسلام(ص) | ۳
پیامبر(ص) از روزی که مبعوث شدند تا پیش از آنکه مأموریت دعوت همگانی را دریافت نمایند از طریق تماسهای خصوصی با افراد مختلف مخصوصاً جوانان و زجردیدهها به طور مخفیانه یک صف فشرده از مسلمانان ترتیب دادند این افراد از قبیلههای مخلتف بودند و بدین ترتیب زنگهای خطر در تمام محافل کفر و شرک مکّه به صدا درآمد. حضرتش پس از دعوت خویشاوندان، دعوتی عام و همگانی ترتیب دادند و این بار با صدای رسا عموم مردم را به آئین یکتاپرستی دعوت نمودند.
شرح حال و زندگی حضرت فاطمه زهرا (س) | ۲
این موضوع بر حضرتش بسیار گران آمد، چون به او علاقه زیادی داشت ولی فرمان خدا باید انجام شود، به دنبال این فرمان به مدّت چهل روز از آن خانهی عشق و محبّت و صمیمیت فاصله گرفتند، روزها روزه و شبها را به عبادت پرداختند و بهوسیله عمّار یاسر به خدیجه پیغام فرستادند که گمان نکند دوری از او از روی بیاعتنایی است، بلکه به دستور پروردگار است و این موضوع را خیر بداند، زیرا خداوند متعال هر روز بر فرشتگان خود به او مباهات میکند.
شرح حال و زندگی حضرت امیرالمؤمنین(ع) | ۲
اسحاق گفت: علی(ع) نخستین فردی است که بهپیامبر(ص) ایمان آورد، اما روزی که او ایمان آورد در سنین کودکی بهسر میبرد (یا بهتعبیر دیگر هنوز به سنّ تکلیف نرسیده بود) و نمیتوان برای ایمان آوردن در سنین کودکی ارزش قائل شد، امّا ابوبکر اگرچه بعدها ایمان آورد، ولی روزی که به صف خداپرستان پیوست فرد کاملی بود و لذا ایمان و اعتقاد او در آن سنّ ارزش دیگری داشت.
شرح حال و زندگی حضرت پیامبر اسلام(ص) | ۲
خدیجه(س) که از قبل علاقه مند به محمّد(ص) بود با شنیدن سخنان میسره گفت کافی است علاقه مرا به محمّد(ص) دو چندان کردی، برو من تو و همسرت را آزاد کردم و دویست درهم و دو اسب و لباس گرانبهایی در اختیار تو میگذارم، و سپس آنچه از «میسره» شنیده بود برای «ورقۀ بن نوفل» که دانای عرب بود نقل میکند، او میگوید: صاحب این کرامات پیامبر عربی است.
شرح حال و زندگی حضرت فاطمه زهرا (س) | ۱
شخصیت انسانی مانند فاطمه زهرا (س) دارای خصوصیّاتی است که او را نشانه قدرت بالغه و توانایی بدیع و عجیب پروردگار قرار میدهد. خدای متعال، محمّد(ص) را خلق کرد تا نشانه قدرت او در بین انبیاء باشد. سپس پاره تنش و دخت گرانمایهاش حضرت فاطمه زهرا(س) را آفرید تا نشانه و علامت قدرت خدا در بین زنان باشد یعنی زنی که عصاره فضایل و کرامتهاست...
شرح حال و زندگی حضرت امیرالمؤمنین(ع) | ۱
آری او از جمله شخصیّتهای بزرگی است که موضعگیریهای دیگران دربارهاش متفاوت بلکه گاهی کاملاً متضاد است، دوستانی دارد که در راه او سرازپا نمیشناسند و با تمام وجود هستی خویش را فدای او میکنند و بهپاس دوستی او بدترین شماتتها و سختترین شکنجهها را بهجان پذیرا میشوند و متقابلاً دشمنانی دارد لجوج و کینهتور که بههیچ وجه حاضر نمیشوند از دشمنی دست بردارند و راه صلح و صفا را پیش گیرند.
شرح حال و زندگی حضرت پیامبر اسلام(ص) | ۱
در مراجعت از سفر یثرب، در محلی به نام «ابواء» داغ دیگری بر قلب کوچک محمّد(ص) وارد شد. پدر مرده ای که تمام عواطف خود را متوجه مادر کرده بود، مادر را بیمار یافت و در حالی که خود را در آغوش گرم مادر جای داده بود شاهد مرگ مادر شد، و بدین ترتیب اندوه بیشتری قلب مبارکش را جریحهدار ساخت. «امّایمن» کنیز باقی ماندهی از پدر، محمّد(ص) مادر از دست داده را با محبت و عاطفه تمام پرستاری نموده و او را به مکّه بازگردانده و به پدر بزرگش عبدالمطلب تحویل داد.