شرح حال و زندگی حضرت امام حسن مجتبی(ع)/ درسنامه شماره ۳
امام حسن(ع) پس از شهادت پدر بزرگوارشان طبق برنامهای که پروردگار متعال مقرّر فرموده و به وسیلهی پیامبرش عرضه شده زمام امر را به دست گرفتند.
شرح حال و زندگی حضرت امام حسن مجتبی(ع)/ درسنامه شماره ۲
رسول خدا(ص) فرمود: شما در دنیا و آخرت به من سزاوارتر هستید، هر کس شما را دوست بدارد خدا او را دوست میدارد و هر کس با شما دشمنی کند خدا دشمن او است. شما از من و من از شما هستم، سوگند به کسی که جانم در دست اوست، هیچ بندهای در دنیا ولایت و سرپرستی شما را نمیپذیرد مگر آنکه خداوند ولی و سرپرست او در دنیا و آخرت است.
شرح حال و زندگی حضرت امام حسن مجتبی(ع)/ درسنامه شماره ۱
امام حسن و امام حسین(ع) امتیازی دارند که هیچ کس دارای آن مزیّت نیست، آن دو نوه های پیامبر خدا و ریحانه او و دو سیّد جوانان اهل بهشت هستند، جدّ آنها پیامبر خدا و پدرشان علی بن ابیطالب و مادرشان طاهره مطهّره زهرای بتول، دختر گرامی رسول خدا و سیّده ی زنهای همهی عالم میباشد...
شرح حال و زندگی حضرت امیرالمومنین(ع)/ درسنامه شماره 9
امام(ع) وارد مسجد شدند به نماز ایستادند و تکبیر افتتاح نماز را گفتند و پس از قرائت به سجده رفتند در این هنگام إبن ملجم در حالی که فریاد می زد «لِلّهِ الحُکمُ لا لَکَ یا عَلی» با شمشیر زهرآلود ضربتی بر سر مبارک امام زد، از قضا این ضربت بر محلّی اصابت کرد که سابقاً شمشیر عمرو بن عبدود برآن وارد شده بود و فرق مبارک آن حضرت را تا پیشانی شکافت.
شرح حال و زندگی حضرت امیرالمومنین(ع)/ درسنامه شماره 8
حادثه حکمیّت در سرزمین صفین، از حوادث بی سابقه تاریخ اسلام به شمار می رود. أمیرالمؤمنین(ع) که در دو قدمی پیروزی قرار داشت و اگر یاران نادان و ناآگاه او دست از حمایت حضرتش بر نمی داشتند یا لااقل برای او ایجاد مزاحمت نمی کردند، چشم فتنه را از کاسه در می آورد...
شرح حال و زندگی حضرت امیرالمومنین(ع)/ درسنامه شماره 7
عثمان در سوم ماه محرم سال 24 هجری از طریق شورایی که خلیفه دوم اعضای آن را برگزیده بود به خلافت انتخاب شد و در هجدهم ماه ذی الحجّه سال 35 پس از دوازده سال حکومت به دست انقلابیون مصر و عراق و گروهی از مهاجرین و انصار کشته شد.
شرح حال و زندگی حضرت امیرالمومنین(ع)/ درسنامه شماره 6
شورا تشکیل شد، اولین کاری که صورت گرفت این بود که طلحه که یکی از شش نفر بود چون رابطهاش با حضرت علی(ع) تیره بود به نفع عثمان کنار رفت زیرا میدانست که با وجود حضرت علی(ع) و عثمان، کسی او را برای خلافت انتخاب نمیکند، پس چه بهتر که به نفع عثمان کنار برود و از شانس موفقیّت حضرت علی(ع) بکاهد.
شرح حال و زندگی حضرت امیرالمومنین(ع)/ درسنامه شماره 5
زمامداری مسلمانان پس از فوت پیامبر اکرم(ص) طبق فرمایشات مکرّر آن حضرت، با أمیرمؤمنان(ع) بود و این مقام و منصب به هزینه سنگین نیاز داشت، حضرت علی(ع) برای ادارهی امور وابسته به منصب خلافت میتوانست از درآمد فدک به نحو أحسن استفاده کند. گویا دستگاه خلافت از این پیشبینی پیامبر(ص) مطّلع شده بود که در همان روزهای نخست فدک را از دست خاندان پیامبر(ص) بیرون برد.
شرح حال و زندگی حضرت امیرالمومنین(ع)| درسنامه شماره 4
خداوند مولای من و من مولای مؤمنان هستم و بر آنها از خودشان «اَولی» و سزاوارترم، هان ای مردم «هرکس من مولا و رهبر او هستم، علی (ع) هم مولا و رهبر اوست».
شرح حال و زندگی حضرت امیرالمومنین(ع)| درسنامه شماره 3
پیامبر گرامی (ص) در طول رسالت بیست و سه ساله خود، گاهی به صورت کنایه و اشاره و در موارد زیادی با صراحت، لیاقت و شایستگی حضرت علی (ع) را برای پیشوایی و زمامداری امّت به مردم یادآوری می فرمود...
شرح حال و زندگی حضرت امیرالمومنین(ع)/ درسنامه شماره 2
حضرت علی (ع) تمام آیات قرآن را چه آنها که در مکّه نازل می شد و چه آنها که در مدینه، در دوران حیات پیامبر (ص) به دقّت ضبط میکرد و از این جهت یکی از کاتبان وحی و حافظان قرآن به شمار می رفت.
شرح حال و زندگی حضرت امیرالمومنین(ع)/ درسنامه شماره 1
شخصیّتی که مورد بحث ماست انسان عظیم القدری است که به فرموده خودش همیشه مظلوم بوده و هست و گزافه نیست که در مقام انصاف او را مظلومترین مظلومان تاریخ بدانیم...
شرح حال و زندگی حضرت فاطمه زهرا(س)/ درسنامه شماره 9
دختر پیامبر(ص) برای آنان ذلّت و خواری میطلبد یعنی به خاک مالیده شدن بینیهایشان را چرا که آنان، کسانی هستند که میپندارند راه درست را یافتهاند و در رفتارشان مصلحند، حال آنکه تبهکارانی بیش نیستند.
شرح حال و زندگی حضرت فاطمه زهرا(س)/ درسنامه شماره 8
ای مردم! ای شتابکننده به گفتار باطل و بیهوده و از کارهای زشت و زیاندار چشم پوشیده، آیا در قرآن تدبیر و اندیشه نمیکنید؟ یا بر دلهای شما قفل زده شده است؟
شرح حال و زندگی حضرت فاطمه زهرا(س)| درسنامه شماره ۷
اکنون شما چنین می پندارید که از پدر ارث نمی بریم، آیا در پی حکم جاهلیّت هستید؟ چه کسی حکمش از حکم خدا بهتر است برای کسانی که اهل یقین و باورند؟ آیا می دانید که من دختر پیامبر شما هستم؟
شرح حال و زندگی حضرت فاطمه زهرا(س)/ درسنامه شماره 6
حضرت زهرا(س) در این سخنرانی از اول تا آخر روشی را انتخاب فرمود که نه فقط او را در مطالبهی حق غصب شدهاش کمک کند بلکه سرچشمههای معارف الهی را برای مسلمانان بگشاید و محاسن دین اسلام و آئین همیشگی الهی را برای ایشان بیان فرماید و به علاوه علل احکام و شرایع الهی را نیز روشن سازد.
شرح حال و زندگی حضرت فاطمه زهرا(س)/ درسنامه شماره 5
زمانی که پیامبر خدا(ص) از دنیا رفت کوچک و بزرگ گریه و شیون داشتند ولی این مصیبت بر نزدیکان و اصحاب و دوستان و خویشان آن حضرت بس شدید و تأثّرآور بود هر کس در آن روز گریه میکرد ولی کسی از اهل زمین نمیتواند گریهکنندهای نالانتر از فاطمه زهرا(س) پیدا کند...
شرح حال و زندگی حضرت فاطمه زهرا(س)/درسنامه شماره 4
لازم است بدانیم دوستی پیامبر(ص) نسبت به فاطمه زهرا(س) مانند محبّت دیگر پدران نسبت به دخترشان نبود و این احترام صرفاً به خاطر عاطفه پدری نبود. بلکه پیامبر خدا(ص) به دخترشان به دید عظمت و بزرگی مینگریستند و میتوان گفت، گویا از سوی خداوند مأموریت داشتند که از او احترام کنند.
شرح حال و زندگی حضرت فاطمه زهرا(س)/ درسنامه شماره 3
همهی آنچه را که علی(ع) بابت مهریه و لوازم منزل و عروسی به پیامبر(ص) داده بودند همان بهای زرهی بود که در بازار فروختند و پول آن را به این برنامه اختصاص دادند چون چیز دیگری از مال دنیا نداشتند و پیامبرخدا(ص) آن پول را سه قسمت کردند، یک سوم آن را اثاث خریدند و یک سوم از آن را هزینه خرید عطر نمودند و یک سوم دیگر را به رسم امانت نزد امّ سلمه نهادند.
شرح حال و زندگی حضرت فاطمه زهرا(س)/ درسنامه شماره 2
یکی دیگر از نامهای آن حضرت «زکیّه» است. این واژه، به معنی پاکیزگی است. لغت شناس معروف، «طریحی» در مجمع البحرین میگوید: تزکیه یعنی پاک شدن و شستشو کردن از اخلاق زشت و خویهایی که ناشی از خشم و حسد و بخل و ... باشد.