پیرامون شخصیّت، زندگانی، غیبت و ظهور حضرت ولیعصر(عج) | ۲۷
ایمان به ظهور مهدی(ع) هم مثل سایر عقاید اسلامی باید قدر مشترک و وسیله اتّحاد باشد. شما مقصّر هستید؛ زیرا موضوعی را که امّت بر آن اتّحاد و اتّفاق دارند و اعتبار مدارک و مآخذ آن از بسیاری از عقاید و مسائل اسلامی قویتر است انکار میکنید و اختلاف و تفرقه ایجاد مینمایید.
پیرامون شخصیّت، زندگانی، غیبت و ظهور حضرت ولیعصر(عج) | ۲۶
حقّ، صلح، عدالت، امانت و صداقت، فرهنگ و تعلیم و تربیت، ترقّی و تجدّد، دین و مذهب، آزادی، دموکراسی، برقراری نظم و حکومت قانون و صدها مفاهیم دیگر از این رقم مورد سوءاستفاده و دستبرد سودپرستان و سیاستمداران بوده و هست...
پیرامون شخصیّت، زندگانی، غیبت و ظهور حضرت ولیعصر(عج) | ۲۵
شاید نخستین کسی که در صدد برآمد که احادیث ظهور مهدی(ع) را تضعیف کند و از عهده برنیامد، ابنخلدون مغربی باشد که در محیط افکار اموی و بغض اهلبیت(ع) در اطراف مسائل اسلامی بحث نمود.
پیرامون شخصیّت، زندگانی، غیبت و ظهور حضرت ولیعصر(عج) | ۲۴
امام(ع) فرمود: او را نزد مادرش ببر تا به او سلام کند و به نزد من آور؛ پس او را نزد مادرش بردم، به مادرش سلام کرد، سپس او را برگرداندم در مجلس امام(ع) گذاردم. فرمود: ای عمّه روز هفتم که شد نزد ما بیا.
پیرامون شخصیّت، زندگانی، غیبت و ظهور حضرت ولیعصر(عج) | ۲۳
اینهمه نقلهای تاریخی بیمأخذ و مجهول نمیباشد و برای عمر بشر حدّ و مرز معیّنی نیست و تاریخ طولانی و پر از عجایب زندگی بشر معمّرین بیشمار دیده و در روی این زمین خیلی افراد بیش از حضرت ولیّ عصر(ع) عمر کردهاند.
پیرامون شخصیّت، زندگانی، غیبت و ظهور حضرت ولیعصر(عج) | ۲۲
مقصود ما از نقل این نظرات اثبات امکان مطلق طول عمر بدون کهولت و پیری است تا کسانی که در ایمان کم مایهاند، آن را بعید و غریب ندانند و اگرنه، ما در طول عمر امام(ع) و بقای نیروی جوانی آن حضرت به قدرت و توانایی خدا و اخبار پیغمبر و اوصیای او(ع) اعتماد و اتّکا داریم و آن را محکمترین دلیل میدانیم...
پیرامون شخصیّت، زندگانی، غیبت و ظهور حضرت ولیعصر(عج) | ۲۱
یکی از خصوصیّات و اوصاف امام عصر(ع) این است که به مرور روزگار، پیری و کهولت در آن حضرت ظاهر نشود و باید هم اینطور باشد؛ زیرا با سنّ زیاد اگر کهولتآور و پیریزا باشد آن حضرت نخواهد توانست مصدر آنهمه اصلاحات و اقدامات و فعالیّتهای بزرگ اصلاحی گردد.
پیرامون شخصیّت، زندگانی، غیبت و ظهور حضرت ولیعصر(عج) | ۲۰
در امکان عقلی عمر جاودان هیچ شبهه و شکّی نیست و گمان نمیرود کسی تا حال امکان عقلی آن را ردّ کرده باشد، یعنی عمر جاوید را برای بشر محال دانسته باشد.
پیرامون شخصیّت، زندگانی، غیبت و ظهور حضرت ولیعصر(عج) | ۱۹
تفاوت در عمر، قد، رنگ، ساختمان بدن، قوای مغزی و فکری و احساسات، در همه این تفاوتها اشخاص نادرالوجود و استثنایی دیده شدهاند، مثلاً یک نفر قلبش در طرف راست واقع شده، یک نفر در طول قامت یا وزن میان سه میلیارد افراد بشر منحصربهفرد میشود.
پیرامون شخصیّت، زندگانی، غیبت و ظهور حضرت ولیعصر(عج) | ۱۸
ما از هر نظر که ملاحظه کنیم حتّی تواریخ عهد باستان را هم اگر جلو بیاوریم یا علم قدیم و فلسفه یونان را مستند قرار دهیم و یا آنکه به علوم جدید اعتماد نماییم و یا به اخبار انبیا و پیامبران اتّکا و استناد نماییم، همه امکان طول عمر و وقوع آن را تصدیق و اثبات مینمایند.
پیرامون شخصیّت، زندگانی، غیبت و ظهور حضرت ولیعصر(عج) | ۱۷
ازنظر علوم امروز باید دانست که علم، امکان طول عمر را کاملاً تأیید کرده و کوشش بشر را در این راه کوشش نتیجهبخش و موفّقیتآمیز و لازم میشناسد و برای طول عمر حدّ و اندازهای معلوم نمیکند.
پیرامون شخصیّت، زندگانی، غیبت و ظهور حضرت ولیعصر(عج) | ۱۶
به چه علّت دوران غیبت صغری پایان یافت؟ و اگر برنامه غیبت صغری ادامه پیدا میکرد و امام در تمام اعصار غیبت نایب خاصّی داشت که راتق و فاتق امور و راهنمای عموم باشد چه اشکالی داشت؟
پیرامون شخصیّت، زندگانی، غیبت و ظهور حضرت ولیعصر(عج) | ۱۵
آنچه مسلّم است این است که در عصر غیبت، آن حضرت از نظرها پنهان است و این به آن معنا نیست که مردم نیز از آن حضرت پنهان میباشند بلکه چنانچه از بعضی اخبار استفاده میشود آن حضرت در ایّام حجّ حاضر میشود و حجّ بهجا میآورد و اجداد گرامیاش را زیارت میکند و با مردم مصاحب و در مجالس حاضر میشود...
پیرامون شخصیّت، زندگانی، غیبت و ظهور حضرت ولیعصر(عج) | ۱۴
یکی از مصالح غیبت، انتظار کمال استعداد بشر و آمادگی فکری او برای ظهور آن حضرت است زیرا روش و سیره آن حضرت مبنی بر رعایت امور ظاهری و حکم به ظواهر نیست بلکه مبنی بر رعایت حقایق و حکم به واقعیّات و ترک تقیّه و مسامحه نکردن در امور دینی و احقاق حقوق و ردِّ مظالم و برقراری عدالت واقعی و اجرای تمام احکام اسلامی است.
پیرامون شخصیّت، زندگانی، غیبت و ظهور حضرت ولیعصر(عج) | ۱۳
حاصل اینکه حدوث غیبت با خوف از قتل ارتباط داشته و دستگاه حکومتی عصر ولادت آن حضرت از این لحاظ ناراحت و در اندیشه بوده و ولادت و وجود امام(ع) را بهعنوان یک خطر جدّی برای خود تلّقی میکرده، شکّی نیست و اگر میتوانستند بیدرنگ آن حضرت را شهید میکردند...
پیرامون شخصیّت، زندگانی، غیبت و ظهور حضرت ولیعصر(عج) | ۱۲
بشر از شناخت نزدیکترین چیزها به خودش هم عاجز است زیرا از جانش به او چیزی نزدیکتر نیست آیا حیات خود را شناخته؟ و آیا میتواند حقیقت روح و حیات را توصیف کند؟
آیا به حقیقت یک سلسله امور وجدانی خودش معرفت دارد؟
پیرامون شخصیّت، زندگانی، غیبت و ظهور حضرت ولیعصر(عج) | ۱۱
باید دانست که پرسش از سرّ غیبت در زمان ما آغاز نشده و اختصاص به این عصر ندارد. از زمانی که غیبت آن حضرت شروع شد و بلکه پیش از آن زمان و پیش از ولادت آن حضرت، از وقتی که پیغمبر و امامان(ع)، از غیبت حضرت مهدی(ع) خبر دادند این سؤالات مطرح شده...
پیرامون شخصیّت، زندگانی، غیبت و ظهور حضرت ولیعصر(عج) | ۱۰
پرچم اسلام پرچمی است که ـ چنانچه از اسمش معلوم است ـ به اسلام و اسلامآورندگان هر کجا و در هر سرزمین باشند تعلّق دارد و در سایه آن عصبیّتهای نژادی و وطنی و عصبیّتهای دیگر باید از میان برود، امّا پرچمهایی که به نامهای دیگر است رمز تفرّق و اختصاص و عنوان جدایی و اختلافاند.
پیرامون شخصیّت، زندگانی، غیبت و ظهور حضرت ولیعصر(عج) | ۹
تحوّلات جهان، شرایط زندگی بشر و تکامل مادّیات، تحقّق این بشارت بزرگ را حتّی به کسانی که مسائل را ازنظر علل و اسباب ظاهری مطالعه میکنند نوید میدهد و ثابت میکند که بالأخره باید مردم جهان به یک حکومت الهی پناهنده شوند.
پیرامون شخصیّت، زندگانی، غیبت و ظهور حضرت ولیعصر(عج) | ۸
اسلام میخواهد تمام اختلافات و جداییهایی را که به نامهای گوناگون پدید آمده بهوسیله عقیده توحید از میان بردارد، اختلافات نژادی، اختلافات طبقاتی، اختلافات ملّی و وطنی و جغرافیایی، اختلافات مسلکی و حزبی و زبانی همه باید از میان برود و سبب امتیاز و افتخار و اعتبار نباشد...