فرهنگ سخنان حضرت فاطمه زهرا (س) | ۱
همسر ایدهآل، برای گرم نگهداشتن کانون خانواده، باید مهربان و ایثارگر باشد، دیگران را بر خود مقدم بدارد، با سختیهای زندگی و ناملایمات آن بسازد، و با لبخند شادیآفرین خود، تاریکی حزن و اندوه را از دل شوهر بزداید. در این رابطه به سخنان فاطمه(س) باید نظر دوخت.
بعثت؛ مشکات ایمان و عزت | ۱۱
تو ای خالق من، ربّالعالمین و مدیر و مدبّر عالمیان هستی. ربوبیّت از آنِ تو و انعام و احسان از آنِ تو، رحمان تویی و رحیم تو. مالک و صاحب اختیار روز جزا تو و کیفر و پاداشدهنده تویی.
بعثت؛ مشکات ایمان و عزت | ۱۰
راه سالم نیز گاهی تاریک است و گاهی روشن، ممکن است انسان رو به مکّه برود. راهش درست است ولی مزاحمات و ناملایمات در این راه هست. از درّهها و تپّهها و موانع دیگر، گزندگان و درندگان و راهزنان هستند و فضا هم تاریک است.
بعثت؛ مشکات ایمان و عزت | ۹
«رهبر دینی» معتقد است که انسان، زنده است به جان آدمیّت نه به شکم و رودهی حیوانیّت. شکم و رودهی مردم را پر کردن و مغزها را خالی از فهم و معرفت نگه داشتن، الاغ پرورانیدن است و چاه پر کردن!
بعثت؛ مشکات ایمان و عزت | ۸
آنها که در این دنیا، مقهورِ امیالِ نفسانی بوده و خود را در گنداب شهوات حیوانی غوطهور ساختهاند در آن عالم، با همان جان کثیف و تاریکشان، یک فضای تاریک و ظلمانی و متعفّن که اسمش «وَیْل» و «سَعِیر» و «سَقَر» و «جهّنم» است به وجود میآورند و غرق در عذاب الیم میگردند.
بعثت؛ مشکات ایمان و عزت | ۷
پیامبر اکرم(ص) در صف اوّل جبهه و رو در روی دشمن میایستاد. علیّ(ع) آنچنان خضوع در برابر پیامبر داشت که در طول مدّت بیست و سه سال که با آن حضرت بوده است تاریخ نشان نداده که جایی خطبهای انشاء کرده و سخنرانی کرده باشد!! تمام خطبهها و نامهها و سخنان حکیمانهاش پس از رحلت پیامبر اکرم(ص) است.
بعثت؛ مشکات ایمان و عزت | ۶
آفت غربزدگی یک نوع احساس حقارت و خود کمبینی در بسیاری از ملل اسلامی بهوجود آورده که حتّی در طرز تفکّر دینیشان نیز اثر گذاشته است؛ آن چنانکه جدّاً آن لطافت و نورانیّت و معنویّت که باید در افکار و گفتار مسلمانان در نوشتهها و کتابهایشان و حتّی در مساجد و منابرشان و در سازمانها و مؤسّسات تبلیغیشان، جالب و چشمگیر باشد از بین رفته...
بعثت؛ مشکات ایمان و عزت | ۵
سواد خواندن و نوشتن برای ما افراد بشر عادی، کمال بزرگ است و نداشتن آن، نقص خجلتبار است. امّا همین خواندن و نوشتن برای رسولالله اعظم(ص) نقص بزرگ و سبب ایجاد شبهه در صدق ادعای نزول وحی است...
امام علی(ع)؛ حقیقت ایمان، فضیلت پنهان | ۳۰
من كه علی هستم خودم را با تقوا، به ریاضت وا میدارم و تمرین میدهم تا آلوده به تلذّذات دنیوی نشوم. توجّه میفرمایید كه او خود، تقوای مجسّم است؛ این سخن برای تنبیه و هشدار دادن به ماست كه اگر شما خود را در آغوش لذّات دنیوی بیفكنید از بُعد روحی شما كاسته میشود و از كمالات عالیه محروم میمانید، من خودم را تمرین میدهم.
امام علی(ع)؛ حقیقت ایمان، فضیلت پنهان | ۲۹
«ای دنیا پرستان و ای مزدوران دنیا داران! وقتی بنا بشود در روز به خرید و فروش توأم با قسم مشغول باشید و شب در بستر خواب بیارمید و در خلال این مدّت، از آخرت در حال غفلت باشید، پس كی میخواهید بار سفر ببندید و دربارهی معاد بیندیشید»؟
امام علی(ع)؛ حقیقت ایمان، فضیلت پنهان | ۲۸
در سحرگاه شب نوزدهم ماه مبارك رمضان، امام امیرالمؤمنین(ع) از طریق علم امامت آگاه بود كه ابن ملجم برای قتل آن حضرت در كمین است امّا چون این آگاهی از طریق عادی حاصل نشده بود، تكلیفی برای نرفتن به مسجد نداشت.
امام علی(ع)؛ حقیقت ایمان، فضیلت پنهان | ۲۷
دنیا با تمام جلوهگریهایش نمیتوانست علی(ع) را به زانو درآورد. امّا او با تمام قدرت روحیاش از دنیا گریخت تا ما بچّهها هم به دنبال او بگریزیم و از سمّ قاتل دنیا در امان بمانیم.
بعثت؛ مشکات ایمان و عزت | ۴
امّی بودن برای ما افراد بشر عادی نقص و عیب است و نقص و عیب بزرگی هم هست ولی همان امّی بودن برای شخص پیامبر خاتم(ص) که کارش تأمین حیات ابدی و سعادت سَرمدی عالم انسان است، شرف و کمال است و شرف و کمال بزرگی هم هست.
امام علی(ع)؛ حقیقت ایمان، فضیلت پنهان | ۲۶
اگر راجع به نمازت درستكار و منظّم بودی؛ در تمام اعمالت درستكار و منظّم خواهی بود. آدمی كه حقّ خدا را زیر پا بگذارد و اعتنا به آن نكند؛ به طور مسلّم حقّ بندگان خدا را هم زیر پا خواهد گذاشت و اعتنا به آن نخواهد كرد؛ البتّه نماز به معنای واقعیش كه زنده نگهدارندهی یاد خدا در دل باشد...
بعثت؛ مشکات ایمان و عزت | ۳
امّی منسوب به امّ است و «امّ» یعنی مادر و «امّی» یعنی کسی که درسی نخوانده و استاد و معلّمی به خود ندیده و از احدی اکتساب علم و دانش نکرده است و به همان بساطت که از مادر متولّد شده باقیمانده و در این عالم طبع، با هیچ مکتبی جز مکتب دامن مادر، آشنایی نداشته است!
امام علی(ع)؛ حقیقت ایمان، فضیلت پنهان | ۲۵
كافی است كه روش رسول خدا(ص) سرمشق تو باشد و راهنمای تو بر مذموم بودن دنیا و دلیل بر عیب و كثرت رسواییها و بدیهایش گردد؛ چه آنكه او [دل به دنیا نبست و نتیجتاً] تهیدست از همهی جوانب دنیا شد...
بعثت؛ مشکات ایمان و عزت | ۲
بدیهی است که تمام افراد آدمیان اهلیّت این را ندارند که با حضرت خالق سبحان تماسّ مستقیم بگیرند و برنامهی هدایت را از مقام ارفع اقدس او اخذ نمایند، پس راهی جز این نیست که باید فردی از آدمیان را مشمول رحمت و عنایت خاصّ خود قرار داده و او را به عنوان رسول و حامل وحی و برنامهی هدایت عالم انسان برانگیزد...
بعثت؛ مشکات ایمان و عزت | ۱
خداوند بر مؤمنان منّت گذاشت كه در میانشان از خودشان رسولی برانگیخت تا آیات خدا را بر آنان تلاوت كند و آنها را از رذایل و پلیدیها پاک سازد و راه و رسم زندگی در این دنیا و طریق درک و فهم معارف را به آنان تعلیم كند در حالی كه آنها در ضلالت و گمراهی آشكاری بودند.
خاتم انبیاء، رحمت بیانتها| ۲۴
رسول خدا(ص) فرمود: آن حقّ کدام است؟ گفت: روزی که شما از طائف میآمدید و سوار بر ناقه بودید و عصای ممشوق (نام عصای سفری پیامبر اکرم(ص) بود) در دست داشتید، عصا را بلند کردید که به مرکب بزنید، به سینهی من خورد؛ اکنون میخواهم قصاص کنم.
خاتم انبیاء، رحمت بیانتها| ۲۳
اگر آدم اسبسوار به مرکب فشار بیاورد و برای زود رسیدن به مقصد دو منزل یکی کند، در بین راه مرکب از پا در میآید و از رفتن باز میماند. در نتیجه آن آدم نه مرکب سالمی برایش مانده و نه راه را به پایان برده است.