همسرداری | ۳۷
از مشکلات دیگر دوران بارداری، ترس و اضطرابی است که خانمها از زایمان دارند. مخصوصاً خانمهایی که زایمان اولشان باشد و یا آنانی که زایمانشان غیرطبیعی پیشبینی شده است. در این مورد نیز شوهران باید به یاری همسرانشان بشتابند. به او دلداری و تسلیت بدهند و بگویند: اگر بهداشت تندرستی را رعایتکنی، زایمان، امری چندان دشوار نیست.
همسرداری | ۳۶
انتخاب رشته به سلیقهی شما بستگی دارد، فیزیک، شیمی، هیئت، نجوم، جامعهشناسی، حقوق، روانشناسی، تفسیر قرآن، فلسفه، کلام، علم اخلاق، تاریخ، ادبیات و یا علوم دیگر را میتوانید انتخاب کنید و در اطرافش به مطالعه و تحقیق بپردازید. بعد ازاین که به خواندن کتاب عادت کردید، از آن لذت میبرید و درک میکنید که چه حقایق شیرین و دلپذیری در کتابها وجود دارد.
همسرداری | ۳۵
روان انسان در این دریای متلاطم زندگی به آرامش نیاز دارد، چه آرامشی بهتر از این سراغ دارید که گروهی از دوستان و خویشان با وفا در انجمنی گرد آیند، مشکلات زندگی را به طور موقت فراموش نمایند، با سخنان شیرین و دلپذیر محفل انسشان را باصفا سازند، هم تفریح و تجدید نیرو کنند و هم پیوند دوستی را مستحکم سازند.
همسرداری | ۳۴
ما از آن چه میخوریم ساخته شدهایم، اگر انسان بداند چه چیز و چه مقدار بخورد کمتر بیمار میشود، بدبختی این جاست که بدون توجه به نیازمندیهای غذایی بدن و خواص و آثار خوردنیها شکم را از غذاهای خوشمزه پر میکنیم و سلامت خویشتن را در معرض خطر قرار میدهیم، وقتی به خود میآییم که کار از کار گذشته و کارخانهی ظریف بدن فرسوده و مختل شده است...
همسرداری | ۳۳
مردی سه هزار تومان به همسر خود سپرد و تأکید کرد پولها را در محل امنی نگهداری کند ... پولها را لب تاقچه گذاشت و برای انجام کار کوچکی بیرون رفت. وقتی به اتاق برگشت پولها را ندید. هراسان به اطراف نگاه کرد دید طفل پنجساله چیزی را در باغچهی حیاط میسوزاند و شادی میکند.
همسرداری | ۳۲
یک خانم تحصیل کرده باید زندگی را به بهترین شکل اداره کند و به شغل شریف خانهداری افتخار نماید و بدین وسیله لیاقت و برتری خانمهای تحصیل کرده را به اثبات برساند، نه آن که به بهانهی باسواد بودن دست به سیاه و سفید نگذارد و با این کار بانوان باسواد را بدنام کند. درس خواندن برای بیکار گشتن و زیربار مسئولیت نرفتن نیست، بلکه برای کدبانو شدن و درس زندگی آموختن است.
همسرداری | ۳۱
آخر چه لزومی دارد که انسان این همه اشیای غیرضروری نظیر فرش، یخچال، بخاری، اتومبیل، تلفن، تلویزیون و ... را به قیمتهای گزاف بخرد و مقداری از درآمدش را به صندوق بانکها و سایر مؤسسات بریزد؟ آیا بهتر و عقلاییتر نیست که قدری صبر کند تا اوضاع مالیاش بهتر شود و همان اجناس را با قیمت ارزانتر و نقد خریداری کند؟
همسرداری | ۳۰
خانم گرامی! شوهرت را به عنوان بزرگ و سرپرست خانواده بپذیر، با نظر و مشورت وی کارها را انجام بده، از دستوراتش تخلف نکن، اگر در کاری دخالت کرد در برابرش سرسختی نشان نده، گرچه دربارهی مسائل خانهداری باشد که تو بهتر از آن آگاهی داری، شوهرت را عملاً یک فرد بیاختیار قرار نده، بگذار گاهگاهی در کارها دخالت کند و بدین ریاست ظاهری دلخوش باشد...
همسرداری | ۲۹
این مطلب مسلم است که مادر خانم دشمن و بدخواه داماد نیست، بلکه برطبق ناموس طبیعت باید دوستدارش باشد، چنان که در اوایل خویشاوندی غالباً چنین است. به علاوه، مقتضای محبتی که نسبت به دخترش دارد این است که دامادش را نیز دوست داشته باشد؛ زیرا سعادت و خوشبختی دخترش را در دست او میداند.
همسرداری | ۲۸
انسان که میتواند با اخلاق خوش و اظهار محبت، طایفهای را دوست و غمخوار خویش گرداند، آیا حیف نیست که با لجاجت و تکبر و خودخواهی، این همه یار و یاور را از دست بدهد؟ آیا فکر نمیکند که در نشیب و فرازها و سختیها و گرفتاریهای روزگار به یاری دیگران نیازمند است؟ در آن مواقع حساس، کمتر کسی به فکر انسان است و تنها خویشان و نزدیکانند که به داد او میرسند.
همسرداری | ۲۷
زن هوشیار و خردمند، زنی است که وقتی در اطراف و جوانب قضیه خوب تأملکرد و نتایج و آثارش را بررسی نمود و آیندهاش را در نظر مجسم کرد، آن گاه با یکتصمیم قاطع، بنا میگذارد که به ولنگاریها، بدگوییها و پیشنهادهای غیر منطقی مادر یا سایر بستگان خاتمه داده و شوهرش را نگهداری کند.
همسرداری | ۲۶
چه خوب است شوهر اگر احساس کرد همسرش برای ترقی و تکامل صلاحیت و آمادگی دارد، در این باره به او کمک کند. اگر بیسواد است، او را تشویق نماید تا در کلاسهای نهضت سوادآموزی شرکت کند و با سواد شود. و یا اگر تحصیلات ابتدایی یا متوسطه را نیمه تمام گذاشته، به تحصیلات خود ادامه دهد.
همسرداری | ۲۵
بهترین کار برای بانوان شوهردار، کاری است که در داخل منزل انجام گیرد. امور خانهداری، بچهداری و شوهرداری بهترین و آسانترین آنان است. بانوان خوشسلیقه و فداکار میتوانند خانه را بهصورت بهشت برین و مهد پرورش کودکان خوب و استراحتگاه شوهران مجاهد و پرتلاش خویش در آورند. و این کارِ بسیار بزرگ و ارزندهای است.
همسرداری | ۲۴
برای حفظ آبرو و بقای خانوادهاش دندان بر جگر بگذارد و موضوع خیانت همسرش را نادیده بگیرد و با وضع موجود تا آخر عمر بسازد. البته این راه درستی نیست؛ زیرا هیچ مرد غیرتمندی نمیتواند شاهد خیانتهای همسر و وجود اطفال نامشروع باشد. غیرت، از صفات پسندیدهی مرد است. مرد بیغیرت نزد خدا و مردم، خوار و فرومایه و بیآبروست.
همسرداری | ۲۳
خانم محترم! پیش از هر چیز این مطلب را بدان که شوهرت به یک بیماری خطرناک روانی مبتلاست. بیدلیل نمیخواهد زندگی را بر خود و شما تلخ کند. آری، وسواسیگری نیز از بیماریهای خطرناک است. با بیمار باید مدارا نمود تا بیماریاش برطرف شود. تا میتوانی در حق او مهربانی کن. آن قدر اظهار علاقه کن تا یقین کند که جز او کسی در دل تو راه ندارد. اگر بهانهجویی میکند تحمل کن.
همسرداری | ۲۲
اگر شوهرت جعبه یا کمد مخصوصی دارد یا اجازه نمیدهد نامههایش را بخوانی، دلیل بر خیانتش نیست؛ زیرا بسیاری از مردها ذاتاً محافظهکار و راز نگهدارند و دوست ندارند کسی از کارشان آگاه شود. شاید شغلش ایجاب میکند که کارهایش را مخفی بدارد و شاید تو را راز نگهدار نمیداند.
همسرداری | ۲۱
معمولاً خانمها میل دارند از اسرار و رموز شوهران آگاه شوند، میخواهند از وضع کسب، مقدار درآمد، موجودی، اسرار کسبی و تصمیمات آیندهی شوهر باخبر شوند. خلاصه این که انتظار دارند چیزی از اسرار شوهر بر آنان پنهان نماند و این در حالی است که بیشتر مردان حاضر نیستند اسرارشان را در اختیار همسر خود قرار دهند، و همین موضوع گاهی سبب دلخوری و حتی بدبینی میشود.
همسرداری | ۲۰
وقتی میان زن و مرد پیمان زناشویی برقرار شد، زندگی انفرادی آنان به یک زندگانی مشترک اجتماعی تبدیل میشود. آن پیمان مقدس بدان معناست که زن و شوهر قول میدهند که تا پایان عمر با هم باشند. در ادارهی زندگی همکاری داشته باشند. برای رفاه و آسایش هم دیگر کوشش نمایند. یار و مونس و غمخوار هم باشند.
همسرداری | ۱۹
بعضی مردها به بهانهی این که قیّم و سرپرست خانوادهاند، چنین حقی را برای خود قائل میشوند. به خود حق میدهند که مطابق دلخواهشان امرونهی کنند، و همسرانشان را موظف میدانند که مطیع دستوراتشان باشند و هرگز تخلف نکنند و درصورت تخلف، او را مورد عتاب و توبیخ قرار میدهند. و چنین رفتاری را حق خویش میپندارند.
همسرداری | ۱۸
در موقعی که همسرشان سالم است بیشترین استفاده را از او میبرند، اما وقتی مریض شد، وقتی میخواهند برای بهبودی او پول خرج کنند انگار که دارند جان میدهند!! و اگر بیماری او طول بکشد یا مخارج بیشتری لازم داشته باشد او را بهکلی رها میکنند. آیا رسم وفا و مردانگی همین است؟