امام جواد(ع)؛ دردانه هدایت| ۱۲
مال حرام رشد نمیکند و اگر هم رشد کند برای صاحبش برکتی ندارد و اگر از آن، چیزی انفاق کند پاداش نخواهد داشت و آنچه بعد از خود بر جای گذارد، توشهی او به سوی آتش جهنّم خواهد بود.
امام جواد(ع)؛ دردانه هدایت| ۱۱
شرط تحقّق استطاعت كدام است و مناسك حجّ كه مشتمل بر دهها دستور است كدام است؟ هیچ یك از اینها در ظاهر قرآن نیست و بیان آن به عهدهی قیم قرآن است و آنها دوازده امام معصوم(ع) معرّفی شدهی از سوی آورندهی قرآنند كه تا آخرین روز عمر دنیا در هر زمانی یكی از آنان متصدّی امر امامت و تبیین قرآن میباشند.
امام جواد(ع)؛ دردانه هدایت| ۱۰
اكثریت قریب به اتّفاق مردم از ترس جهنّم و برای رفتن به بهشت خدا را عبادت میكنند و البتّه این نیز نشأت گرفتهی از ایمان به عالم آخرت است و خود فضیلتی بسیار عظیم است اگر چه نسبت به مرتبهی اعلای از ایمان و یقین در مرتبهی پایین است...
امام جواد(ع)؛ دردانه هدایت| ۹
یک نگاه شهوتآلود، همچون بذری در زمین دل افشانده میشود و با تداوم آن آبیاری شده و رشد میكند و عاقبت تبدیل به درخت عصیان میگردد و آدمی را به وادیهای فساد و بیعفّتی میافكند.
امام جواد(ع)؛ دردانه هدایت| ۸
این است آن مولود مباركی كه با بركتتر از او در اسلام برای شیعهی ما متولّد نشده است! زیرا با آمدنش امامت پدر و همچنین امامت آباء و اجداد گذشتهاش را تثبیت و اساس دیانت را تحكیم كرد.
امام جواد(ع)؛ دردانه هدایت| ۷
قدم اوّل اعتقاد به لزوم اصل ولایت در به دست آوردن حقایق دین در دنیا و تأمین حیات ابدی در آخرت است. قدم دوّم معرفت و شناخت مقام اعلا و اقدس امام(ع) است در حدّ امكان و نباید اكتفا به این بشود كه فقط بدانیم اسمش علی، پدرش ابوطالب و مادرش فاطمه بنت اسد، مولدش كعبه و مدفنش نجف است...
امام جواد(ع)؛ دردانه هدایت| ۶
تربیت آدم و ساختن انسان، مرتبهی بالاتری است. دارندهی این رتبهی از هدایت، روح و جان بشر را میپروراند و به سرحدّ كمال میرساند، آنچنان كه آفتاب میتابد و گیاهان را میپروراند و بذر را به سرحدّ گل شدن میرساند، همانگونه كه باران میبارد و زمین و موجودات زمینی را زنده میسازد و به مرحلهی میوه دادن نائل میگرداند.
امام جواد(ع)؛ دردانه هدایت| ۵
امامت دارای شئون متعدّدی است كه با استفاده از قرآن كریم، شأن لازمِ جداناشدنی امامت، مسألهی «هدایت» است. هدایت در رتبهی اوّل، شأن خداوند متعال است. از صفات عُلیا و اسماء حُسنای پروردگار حكیم، صفت «هدایت» و اسم مبارك «هادی» است.
امام جواد(ع)؛ دردانه هدایت| ۴
چه خوب است كه انسان گاهی با خودش به محاسبه بنشیند و حسنات و سیئاتش را با هم بسنجد و ببیند در نتیجه چه دارد. ولی یا للأسف كه ما در وادی غفلت زندگی میكنیم و ناگهان با بانگ جناب عزرائیل(ع) مواجه میشویم.
امام جواد(ع)؛ دردانه هدایت| ۳
این چگونه است كه میبینیم اصحاب پیامبر اكرم(ص) همگی چنان با هم مهربان و به هم خوشبینند گویی همهشان با هم برادران پدری و مادری هستند؛ امّا نسبت به علی بن ابیطالب(ع) چنان بیمهر و بد بینند كه گویی تنها او در میانشان برادر ناتنی و فرزند نامادری است. چرا اینطور هستند؟
امام جواد(ع)؛ دردانه هدایت| ۲
بعضی كه ضعیف الایمان بودند میگفتند: یك كودك مثلاً هشت ساله چطور میشود حامل منصب امامت امّت باشد؟ و لذا لازم شد كه امام جواد(ع) در یك محفلی، گوشهای از مقام ولایی خودشان را نشان بدهند.
امام جواد(ع)؛ دردانه هدایت| ۱
خدایا! ما به ولایت کسانی (معصومینی) معتقدیم که مقامات تو و محلّ نزول الطاف و عنایات خاصّهی تو هستند. هیچ مکانی خالی از فیض و اشراق وجود و ارادهی آنها نمیباشد. بین تو و آنها فرقی نیست جز اینکه آنها بنده و مخلوق تو هستند.