آسیب‌های اجتماعی

راهکارهای رفتاری و عملی تقویت اراده
آسیب‌های اجتماعی | ۶۴

راهکارهای رفتاری و عملی تقویت اراده

مسائل روحی نیز مانند قوای بدن، با تکرار و تمرین قوت می ‌یابد و با ترک و انجام ندادن ‌ها، تنبلی و سستی ایجاد می ‌شود. همان ‌طور که قوی شدن جسم به تمرین‌ های منظم و مداوم و حساب شده جسمی و ورزش نیاز دارد، نفس و اراده هم با تکرار و تمرین، قوی می ‌شود. اگر کارهایی را که می‌ توانیم و اراده انجام آن را داریم به طور مداوم انجام دهیم، قوت اراده پیدا می ‌کنیم و اراده و توان کارهایی که قبلاً نمی‌ توانستیم انجام دهیم در ما پدید می ‌آید.
یاد مرگ و قیامت، تقویت اراده
آسیب‌های اجتماعی | ۶۳

یاد مرگ و قیامت، تقویت اراده

تقويت اراده و تلاش براى توانايى از گام هاى مهم در امر غلبه بر انحرافات جنسى و اخلاقى است. اگر افراد به تمام فنون درمان خودارضايى و انحرفات جنسى آشنايى داشته باشند، ولى اراده استفاده از آن ها و عزم راسخ در ترك خودارضايى را نداشته باشند، نتيجه اى به دست نمی آورند. از اين رو، تقويت اراده و داشتن تصميم جدّى بر ترك انحراف اخلاقى يكى از مسائل مهم براى درمان و غلبه بر ناهنجارى مزبور است.
تقویت ایمان به خدا و معنویت
آسیب‌های اجتماعی | ۶۲

تقویت ایمان به خدا و معنویت

ديل كارنگى مى گويد: «هنگامى كه كارهاى سنگين، قواى ما را از بين مى برند و اندوه ها و وسوسه ها هر نوع اراده اى را از ما سلب مى كنند و بيشتر اوقات كه درهاى اميد به روى ما بسته مى شوند، به خدا روى مى آوريم؛ ولى اصلا چرا بگذاريم روح يأس و نااميدى بر ما چيره شود؟ چرا همه روزه به وسيله خواندن نماز و دعا و به جاى آوردن حمد و ثناى خداوند، قواى خود را تجديد نكنيم و چرا با ذكر الهى بر شرور غالب نگرديم؟».
روزه‌داری
آسیب‌های اجتماعی | ۶۱

روزه‌داری

وجود غرائز در انسان براي ادامه زندگي او لازم است. اما آن هنگام كه طوفان غرائز و كشاكش‌ هاي نفساني بر هستي ما چيره شود، جانمان راه رستگاري و افق هاي روشن و دل انگيز عروج و اعتلاي انساني را نمي بيند، روزه هاي مستحبي و واجب آرامشي براي ما فراهم مي آورد تا لختي تأمل كنيم؛ چرا كه فطرتِ كمال خواهِ انساني مي خواهد هر از چند گاهي با خودداري از برخي كارهاي روزمره، اراده خويش را تقويت كند و تعبد و بندگي را به مقامي بالاتر برساند. روزه داري پاسخي به صداي فطرت است.
پرهیز از انتخاب دوست ناباب
آسیب‌های اجتماعی | ۶۰

پرهیز از انتخاب دوست ناباب

مجالست با دوستان بیش از هر قشری در نوجوانان تأثیرگذار است. معاشرت و همنشينى با دوستان سالم و با ايمان موجب رشد شخصيت انسان و تقويت ارزش هاى اخلاقى و معنوى در نوجوانان مى گردد. انتخاب دوستانى كه از لحاظ درسى، اخلاقى، خانوادگى و ادب، شايسته اند، خود مى تواند بهترين بازوى موفقيت نوجوان و قرار گرفتن در مسير پاك و بدون انحراف باشد.
ضرورت پرهیز از تنهایی
آسیب‌های اجتماعی | ۵۹

ضرورت پرهیز از تنهایی

در آیات قرآن کریم و سفارشات معصومین علیهم السلام، بسیار توصیه به ازدواج شده است و مجرّد ماندن به شدّت مورد نهی و نکوهش قرار گرفته است. بدیهی است که تنها مسیر ارضای صحیح میل جنسی ازدواج است و خداوند متعال پاسخ بسیاری از نیازهای جسمی و روحی انسان را تنها در گرو ازدواج و تشکیل خانواده قرار داده است. بر همین اساس توصیه دین اسلام به افرادی که به مرحله ازدواج می رسند، تشکیل خانواده و پرهیز از تجرّد است.
آسیب‌های اوقات فراغت
آسیب‌های اجتماعی | ۵۸

آسیب‌های اوقات فراغت

نوجوانى كه براى اوقات فراغت و حتى تمام ايّام زندگى خود برنامه ريزى دارد، از عزّت نفس و حرمت والايى برخوردار است. حرمت خود را دانستن (عزّت نفس) در سنين نوجوانى از اهميت بالايى برخوردار است و نوجوان را از انحراف نگه مى دارد، زيرا كسى كه خود را ارزشمند و داراى موقعيت اجتماعى مى داند و احساس مى كند كه براى جامعه مفيد است، هرگز اين عظمت را با كارهاى ضد اخلاقى تباه نمى سازد.
پرهیز از بیکاری
آسیب‌های اجتماعی | ۵۷

پرهیز از بیکاری

چه بسيار مفاسد و جنايت ها كه از بيكارى و اوقات فارغ و خالى از كار مفيد ناشى مي شود. غالبا نقشه دزدي ها و آدم كشي ها و ربودن اموال و نواميس مردم، در ساعات بيكارى طرح مي گردد و اشخاصى كه اوقاتشان مشغول كار است كم تر به جنايت مى ‏پردازند. امير المؤمنين علیه السلام در نهج البلاغه مي فرمايند: «املكوا انفسكم بدوام جهادها»، يعنى با كوشش مداوم مالك نفس خود باشيد.
ضرورت و اهمیت تنظيم برنامه خواب
آسیب‌های اجتماعی | ۵۶

ضرورت و اهمیت تنظيم برنامه خواب

روح و جسم انسان نقش مهمى ايفا مى كند. نظام مند بودن خواب نوجوان تأثير خوبى در پيشگيرى از انحرافات دارد. اگر بتوان ترتيبى انخاذ نمود كه نوجوان اوايل شب به رختخواب برود و صبح زود از جاى خود بلند شود، بسيار مفيد است؛ به خصوص اگر پس از خستگى و تلاش روزانه به رختخواب برود.
کیفیت خواب و پیشگیری از انحرافات جنسی
آسیب‌های اجتماعی | ۵۵

کیفیت خواب و پیشگیری از انحرافات جنسی

این نحوه خوابیدن (دَمَر)، وضعيت نامناسبى بر دستگاه تنفس و همچنين معده و قلب تحميل مى كند. به پهلوى چپ خوابيدن همچنين با توجه به آن كه كبد در سمت راست بدن قرار دارد و طرف راست بدن سنگين تر است، بر سمت چپ بدن فشار وارد مى كند، ولى هنگامى كه فرد به سمت راست بدن مى خوابد، قسمت سنگين بدن در پايين قرار مى گيرد و قلب و ريه ها نيز عمل خود را بهتر انجام مى دهند...
پرهیز از تنهایی
آسیب‌های اجتماعی| ۵۴

پرهیز از تنهایی

بسیاری از افراد مخصوصا کسانی که از درجات ایمانی ضعیف تری برخوردارند، تنها بودن را به منزله مخفی بودن از چشم همگان و بی اطلاعی سایرین از رفتار خود قلمداد می کنند و همین امر زمینه مساعدی می شود برای شیطان تا با وسوسه های بیشتر، فرد را برای ارتکاب گناه آماده تر کند، غافل از آن که خداوند بصیر، شاهد و ناظر اعمال اوست...
سلامت نفس در گرو مراقبت
آسیب‌های اجتماعی| ۵۳

سلامت نفس در گرو مراقبت

تماشای فیلم‌ های جنسی با توجه به رفتارهای اغراق ‌آمیز بازیگران، کم‌ کم باعث می‌ شود زوجین درباره طبیعی‌ بودن عملكرد جنسی خود دچار تردید شوند و خود را بسیار ضعیف ‌تر از آن چه هستند، بپندارند و از روابط زناشویی بیش از گذشته فاصله بگیرند.
پرهیز از عوامل تحریک شهوت
آسیب‌های اجتماعی| ۵۲

پرهیز از عوامل تحریک شهوت

محيط هاى آلوده و غير اخلاقى مى توانند از جمله زمينه هاى انحراف مخصوصاً برای نوجوانان و جوانان باشند. يكى از مصاديق انحراف همين مجالس لهو و خوش گذرانىِ ممنوع و حرام است. اين مجالس اثرات سوئى بر افراد جامعه، به خصوص نوجوانان دارند.
ازدواج، مانعی در برابر خودارضایی
آسیب‌های اجتماعی| ۵۱

ازدواج، مانعی در برابر خودارضایی

به قدری ازدواج از جایگاه ویژه و مهی در سلامت فرد و جامعه برخوردار است که خداوند متعال نسبت به تأمین مخارج ازدواج و زندگی مشترک، ضمانت داده و خود عهده دار آن گردیده است...
ضرورت آگاهی لازم و کافی درباره میل جنسی
آسیب‌های اجتماعی| ۵۰

ضرورت آگاهی لازم و کافی درباره میل جنسی

مقصود از تربیت یا آموزش جنسی، ارایه یک سلسله اطلاعات ضروری اعم از روان شناختی، جسمانی و دینی درباره مسایل جنسی هر فرد به خود او و همچنین اطلاعاتی درباره جنس مقابل است. البته به نحوی که این آموزش جنسی، تداعی کننده رفتار جنسی نباشد.
راه‌های پیشگیری و درمان خودارضایی
آسیب‌های اجتماعی| ۴۹

راه‌های پیشگیری و درمان خودارضایی

خطرات و زیان های استمنا را یاد آور شدیم، اگر چه غیر قابل انکار است، ولی برای کسانی که درگیر آن هستند، از آن خطرناک‌تر یأس و نومیدی از مبارزه با این اعتیاد است، زیرا این نومیدی بزرگ ترین سد راه نجات مبتلایان خواهد شد
نگاه‌هاى نامشروع (چشم‌چرانى)
آسیب‌های اجتماعی| ۴۸

نگاه‌هاى نامشروع (چشم‌چرانى)

صاحبان قدرت و ثروت در دنیا برای جذب سرمایه های دنیا و افزودن قدرت و نفوذ خویش، سال هاست که شیوه ترویج مصرف گرایی و انحرافات اخلاقی و جنسی را در جهان، از طریق رسانه و اخیرا فضای مجازی به دست گرفته‌اند.
عوامل ارثی و روانی خودارضایی
آسیب‌های اجتماعی| ۴۷

عوامل ارثی و روانی خودارضایی

روشن است كه نوجوانان پسر و دخترى كه زودتر از وقت طبیعى به بلوغ جنسى مى رسند، دچار مشكلات بیشتر و تنش هاى فراوان ترى مى شوند و براى ارضاى منطقى و مطلوب نیاز جنسى خود، باید فاصله زمانى طولانى ترى را تحمل كنند.
دقت والدین نسبت به رفتارهای خود در حضور فرزندان
آسیب‌های اجتماعی| ۴۶

دقت والدین نسبت به رفتارهای خود در حضور فرزندان

قرآن کریم به خانواده ها می آموزد که فرزندانی که حتّی به سن بلوغ نرسیده اند ولی قدرت تمییز دارند را طوری تربیت کنند که در اوقات خاصی که پدر و مادر از پوشش مناسبی برخوردار نیستند و یا مشغول به رابطه زناشویی هستند، برای ورود به خلوت ایشان، سر زده وارد نشده و اجازه بگیرند.
ریشه ها و عوامل خودارضایی
آسیب‌های اجتماعی| ۴۵

ریشه ها و عوامل خودارضایی

رشد هوشی کودکان و رشد فناوری و در اختیار قرار گرفتن فیلم و کتاب و مجلات غیر مجاز، باعث آگاهی زودهنگام کودکان می شود. این امر، باعث انحراف فکری و عملی در مسایل جنسی است.