یکصد و پنجاه درس زندگی | ۶
و هنگامی که دامان آنها آلودهی بی عفّتی گردد بنیان خانوادهها متزلزل خواهد گشت و نسل آیندهی آنها به فساد کشیده خواهد شد.
امام محمدباقر(علیهالسلام):
آن بندهای که دستهای خود را به دعا به سوی خدا برمیدارد در حالی که خوراک و پوشاک او هر دو از راه حرام باشد چگونه میخواهد دعای او مستجاب گردد؟! (لئالیالاخبار، ج ٤، ص ١٠٣)
یکصد و پنجاه درس زندگی | ۵
انسان با ایمان همواره از دو چیز نگران است: از گناهان گذشتهی خود که نمیداند خدا با او چه رفتار میکند و از عمر باقیمانده که نمیداند چه خطراتی در پیش دارد.
پیامبر گرامی اسلام (ص):
دعا کردن با لقمه حرام به منزله عمارت ساختن بر روی آب است! (لئالیالأخبار، ج ٤، ص ١٠٣)
یکصد و پنجاه درس زندگی | ۴
قلم در گریههای مداوم خود شرح دردهای جانکاه انسانها میگوید و در تبسّمی که همواره در میان دو لب دارد، نشاط عشق و شوق حیات و رمز زندگی و هزارگونه زیبایی نهفته است.
امیرالمؤمنین علیهالسلام:
تو وقتی با گناهانت، راه دعا را به روی خودت بستی دیگر تأخیر در اجابت را دیر مشمار! (فهرست غرر، ١٠٥)
یکصد و پنجاه درس زندگی | ۳
عجب است از کسانی که به غذای جسم خود میاندیشند امّا به غذای روح خود نمیاندیشند؛ خوراک ناراحت کننده از شکم دور میدارند امّا قلب خود را با مطالب هلاکت زا آکنده میکنند!
امام موسیكاظم(علیهالسلام):
کسب و درآمدت را از راه حلال به دست آور تا دعایت مستجاب گردد. (مکارمالاخلاق، ص ٤٢٢)
یکصد و پنجاه درس زندگی | ۲
اگر بخواهیم بدون مطالعه و دقّت کار کنیم مواجه با شکست خواهیم شد ولی اگر بخواهیم برای تمام احتمالات ممکن و حوادث پیش بینی نشده به هنگام انجام کارها خود را معطّل سازیم به این آسانی قادر بر انجام کاری نیستیم و برای یک کار باید سالها مطالعه کنیم...
امام جعفرصادق(علیهالسلام):
خدای تبارک و تعالی میفرماید: به عزّت و جلالم قسم دعای هیچ مظلومی را که به او ظلمی شده (درحالیکه) خود او نیز مانند آن را به دیگری ظلم کرده باشد اجابت نخواهم کرد. (مستدرک، ج ٥، ص ٢٧٠)
یکصد و پنجاه درس زندگی | ۱
انباشتن مغز از فرمولهای علمی و قوانین منطقی و اصول فلسفی و هرگونه دانشی، مادام که با اندیشهی صحیح و جهان بینی روشن، و آشنایی با اصول زندگی انسانی هماهنگ نباشد، بسیار کم اثر است...
پیامبر گرامی اسلام (ص):
دعای آدم مظلوم مستجاب است هر چند که خود شخص فاجر و نابکاری باشد! (مواعظ عددیه، ص ٦)
امام جعفرصادق(علیهالسلام):
هر گاه بنده (سجده کند و) در سجده سه مرتبه بگوید «یا اللهُ یا ربّاهُ یا سَیداهُ» خدای تبارک و تعالی در اجابت میفرماید «لبیک بنده من، حاجت خود را بخواه». (وسائل، ج ٤، ص ١١٣١)
پیامبر گرامی اسلام (ص):
دعا بین اذان و اقامه رد نمیشود. (آن را غنیمت بشمارید). (مواعظ عددیه، ص ٤)
پیامبر اسلام(ص):
تا میتوانی زیاد دعا کن، تو چه میدانی دعایت در چه وقت به اجابت خواهد رسید؟ (تحفالعقول، ص ٣٤)
پیامبر اسلام(ص):
چهار نفرند که دعایشان رد نمیشود: دعای پدر در حق اولاد، نفرین مظلوم بر ظالم خود، دعای زائر خانه خدا (در تمام مدت زیارت) تا زمانی که مراجعت کند و دعای شخص روزهدار تا ساعتی که افطار نماید. (وسائل، ج ٤، ص ١١٥٣)
امام جعفرصادق(علیهالسلام):
بر شما باد بعد از هر نماز دعا کنید. دعا بعد از نمازها مستجاب است. (خصال، ج ٢، ص ٨٥)
امام جعفرصادق(ع)
خدای تبارک و تعالی، نماز را در افضل اوقات شبانهروز قرار داده، شما (غنیمت بدارید و) خود را ملزم کنید که بعد از هر نماز دعا نمائید. (وسائل، ج ٤، ص ١١٤٨)
پیامبر اسلام(ص):
وقتی یکی از شما دعا میکند دعای او همگانی باشد (همراه با دیگران دستهجمعی دعا کنند). دعای همگانی زودتر به اجابت میرسد. (ثوابالاعمال، ص ٣٦٠)
امام موسیكاظم(علیهالسلام):
کسی که برای برادران و خواهران مؤمن و مسلمان خود دعا کند خداوند از طرف هر یک از آنان مَلَکی میگمارد که همواره برایش دعا نمایند. (وسائل، ج ٤، ص ١١٥٢)