شرح حال و زندگی حضرت فاطمه زهرا (س) | ۶
شیخ صدوق در کتاب «علل الشرایع» از زید فرزند امام سجاد(ع) نقل می کند: شنیدم که حضرت صادق(ع) می فرمودند: فاطمه زهرا را «محدّثه» نامیده اند، چون فرشتگان آسمان فرود می آمدند و با او گفتگو می کردند، همانگونه که مریم، دختر عمران را مورد ندا قرار می دادند، فرشتگان آسمانی به فاطمه زهرا(س) گفتند: ای فاطمه! خدا تو را انتخاب کرد و پاک داشته و بر زنان عالم برتری داده است.
شرح حال و زندگی حضرت فاطمه زهرا (س) | ۵
جالب است بدانید کسانی که اینگونه طهارت و پاکی نصیب آنان گردیده است، حتّی با مردن هم نجس نمی شوند. ولی دیگران در هر درجه از علم و تقوا باشند، بعد از مرگ، نجس می شوند و باید آنها را به ترتیبی که در رساله ها نوشته اند، غسل بدهند و اگر کسی قبل از غسل دادن، دست به بدن آنها بزند دستش نجس شده و باید «غسل مسّ میّت» یعنی غسل تماس با مرده انجام دهد.
شرح حال و زندگی حضرت فاطمه زهرا (س) | ۴
حجّاج دستور داد تا به وی ده هزار دینار بدهند و فرمان داد تا او را به خانهاش برسانند. شعبی میگوید وقتی صبح شد با خود گفتم بر من واجب شد که به سراغ این پیرمرد دانشمند بروم و معانی قرآن را از او یاد بگیرم، زیرا تا به حال تصوّر میکردم معانی قرآن را میدانم، ولی حالا فهمیدم نمیدانم و او به مراتب از من آگاهتر است.
شرح حال و زندگی حضرت فاطمه زهرا (س) | ۳
«صدّیق» صیغهی مبالغه است و این کلمه، از کلمهی «صدوق» رساتر است. یعنی کسی که فراوان راست میگوید یا گفتهاند صدّیق کسی است که در راستگویی کامل است و کسی است که هرگز دروغ نمیگوید و همچنین کسی است که سخن خود را با عمل خود تصدیق میکند یا نیکوکار است یا دائمالتّصدیق که از او دروغ شنیده نشده است.
شرح حال و زندگی حضرت فاطمه زهرا (س) | ۲
این موضوع بر حضرتش بسیار گران آمد، چون به او علاقه زیادی داشت ولی فرمان خدا باید انجام شود، به دنبال این فرمان به مدّت چهل روز از آن خانهی عشق و محبّت و صمیمیت فاصله گرفتند، روزها روزه و شبها را به عبادت پرداختند و بهوسیله عمّار یاسر به خدیجه پیغام فرستادند که گمان نکند دوری از او از روی بیاعتنایی است، بلکه به دستور پروردگار است و این موضوع را خیر بداند، زیرا خداوند متعال هر روز بر فرشتگان خود به او مباهات میکند.
شرح حال و زندگی حضرت فاطمه زهرا (س) | ۱
شخصیت انسانی مانند فاطمه زهرا (س) دارای خصوصیّاتی است که او را نشانه قدرت بالغه و توانایی بدیع و عجیب پروردگار قرار میدهد. خدای متعال، محمّد(ص) را خلق کرد تا نشانه قدرت او در بین انبیاء باشد. سپس پاره تنش و دخت گرانمایهاش حضرت فاطمه زهرا(س) را آفرید تا نشانه و علامت قدرت خدا در بین زنان باشد یعنی زنی که عصاره فضایل و کرامتهاست...
نگاهی بر زندگی حضرت فاطمه(س)| ۱۷
ای فاطمه! به عزّت و جلال و مقام ارجمندم سوگند، دو هزار سال قبل از آفرینش آسمانها و زمین، به خود سوگند یاد نمودهام که دوستان تو و دوستان فرزندان تو را در آتش دوزخ، عذاب نکنم».
نگاهی بر زندگی حضرت فاطمه(س)| ۱۶
فاطمه(س) متوجّه پوست گوسفندی شد که حسن و حسین(ع) روی آن میخوابیدند، آن را برداشت و به پیرمرد داد و فرمود: «این پوست را بگیر، شاید خداوند (با فروش آن) بهتر از آن را به تو برساند».
نگاهی بر زندگی حضرت فاطمه(س)| ۱۵
خدایا! تو امید من و بالاتر از امید من هستی، از درگاهت میخواهم که دوست مرا و دوست خاندان مرا از آتش دوزخ عذاب نکنی.
نگاهی بر زندگی حضرت فاطمه(س)| ۱۴
در را سوزاندند در حالی که فاطمه(س) پشت در بود، در را فشار دادند و فاطمه(س) آن چنان بین فشار در و دیوار قرار گرفت که بچّهاش (که نام آن را محسن گذاشته بودند) سقط شد...
نگاهی بر زندگی حضرت فاطمه(س)| ۱۳
هنگامی که فاطمه(س) دید، همه چیز فدای اهداف حاکمان وقت میگردد، و حقایق و واقعیّات دگرگون شده و نادیده گرفته میشود، و مردم نیز به هر طرفی که باد میوزد به همان سو میروند، لازم دانست شخصاً به مسجد برود و با یک سخنرانی مشروح به احتجاج و افشاگری بپردازد.
نگاهی بر زندگی حضرت فاطمه(س)| ۱۲
در این مدّت حضرت زهرا(س) از دو جهت، در فشار و رنج بسیار طاقتفرسا قرار گرفت، نخست فراق جانکاه پدر بود، دوّم ماجرای ظلمهایی که در رابطه با رهبری حضرت علی(ع)، و غصب این مقام از ناحیهی دیگران، به آن حضرت وارد آمد...
نگاهی بر زندگی حضرت فاطمه(س)| ۱۱
امام صادق(ع) به او فرمود: از این عقیده دست بردار، اگر در ترک ازدواج، فضیلتی به دست میآمد، حضرت زهرا(س) سزاوارتر از تو بود که به خاطر کسب ارزشهای اخلاقی، ازدواج نکند...
نگاهی بر زندگی حضرت فاطمه(س)| ۱۰
فاطمه(س) وقتی که حال پدر را دید گریه کرد و پدر را بوسید، دید جریان خون از چهرهی پدر قطع نمیشود، قطعهی حصیری را سوزانید و خاکستر آن را بر جای زخم چهرهی پدر ریخت، در این هنگام خون بند آمد.
نگاهی بر زندگی حضرت فاطمه(س)| ۹
خانهی محقّر و گلی او، ساده زیستی او، خدمتهای او در خانهی شوهر، ایثار و مقدم داشتن گرسنگان بیگانه از گرسنگان اهل خانهاش، همه و همه بیانگر زهد و وارستگی او است...
نگاهی بر زندگی حضرت فاطمه(س)| ۸
حضرت زهرا(س) در تربیت فرزند، نمونه بود و به راستی که مسئولیّت مقام مادری را به خوبی انجام داد، و فرزندانی چون امام حسن(ع)، امام حسین(ع) و زینب و امکلثوم را به جامعه تحویل داد که هر یک از آنها نمونهای برجسته از انسانهایی آگاه، شجاع، مؤمن، مجاهد و دارای عالیترین ارزشهای والای انسانی بودند.
نگاهی بر زندگی حضرت فاطمه(س)| ۷
فاطمه(س) با این که از محبوبترین افراد در نزد رسول خدا(ص) بود، آنقدر با مشک آب کشید و حمل کرد که اثر بند مشک در سینهاش نمایان شد، و آنقدر خانه را جارو کرد که لباسهایش غبارآلود شد، و آنقدر زیر دیگ آتش افروخت که رنگ لباسش تغییر کرد...
نگاهی بر زندگی حضرت فاطمه(س)| ۶
رفتار حضرت زهرا(س) با شوهر در عالیترین مرحلهی صفا و مهربانی بود، نه تنها هرگر خاطر شوهر را نرنجانید، بلکه یاور مهربان و نوازشگر دلسوز برای شوهر بود و در همهی صحنههای زندگی، همدم و همدرد و شریک زندگی علی(ع) بود...
نگاهی بر زندگی حضرت فاطمه(س)| ۵
یکی از شکوهمندترین حادثهای که در سال اوّل و دوّم هجرت در مدینه رخ داد، ماجرای خواستگاری حضرت علی(ع) از فاطمه(س) در سال اوّل هجرت، و ازدواج آن حضرت با فاطمه(س) در سال دوّم هجرت است.
نگاهی بر زندگی حضرت فاطمه(س)| ۴
فاطمه(س) شاگرد ممتاز پیامبر(ص) بود، و در گفتار و رفتار و حرکات، شبیهترین انسانها به آن حضرت به شمار میآمد، چرا که فاطمه(س) در پرتو تربیت و آموزش دقیق پیامبر(ص) رشد و نمود کرده بود.