نگاهی بر زندگی امام حسن(ع)| ۱۵
گرچه معاویه به بیشتر اهداف شوم خود رسیده بود، ولی در عین حال وجود امام حسن(ع) را مانع بزرگی بر سر راه اهداف انحرافی خود میدید. یکی از هدفهای او تعیین جانشین برای خود بود که با بودن امام حسن(ع) در اجرای چنین تصمیم، ترس و وحشت داشت.
نگاهی بر زندگی امام حسن(ع)| ۱۴
امام حسن(ع) دو بار، همه اموالش را بین محرومین و تهیدستان خرج کرد، و سه بار ثروتش را به دو نیم تقسیم نمود. نیمی را برای خود نگهداشت و نیم دیگر را بذل کرد؛ تا آنجا که یک جفت کفش را به آنها میداد و یک جفت کفش را برای خود نگه میداشت.
نگاهی بر زندگی امام حسن(ع)| ۱۳
امام حسن(ع) هنگام نماز، زیباترین لباسهای خود را میپوشید. شخصی پرسید ای پسر رسول خدا! چرا زیباترین لباس خود را در نماز میپوشی؟
امام در پاسخ فرمود: «خداوند زیبا است و زیبایی را دوست دارد»
نگاهی بر زندگی امام حسن(ع)| ۱۲
در همان عصر امام حسن(ع) افراد و گروههای متعدّدی به صلح امام حسن(ع) اعتراض کردند، و آن حضرت را سؤالپیچ نمودند. آن بزرگوار به آنها پاسخهای مختلف داد، که با بررسی این پاسخها، ریشهها و عوامل صلح امام حسن(ع) مشخص میگردد.
نگاهی بر زندگی امام حسن(ع)| ۱۱
گر چه شرایط تلخ روزگار موجب شد که امام حسن(ع) برای حفظ کیان تشیّع و بازسازی یاران و ... به پذیرفتن صلح، ناگزیر گردید، ولی این به معنی تسلیم بیقید و شرط در برابر معاویه نبود...
نگاهی بر زندگی امام حسن(ع)| ۱۰
گروهی از سران سپاه امام حسن(ع) به طور محرمانه برای معاویه نوشتند: «ما تسلیم فرمان تو هستیم، به سوی ما بیا. ما متعهد میشویم که حسن(ع) را تسلیم تو نماییم، یا غافلگیر کرده و بکشیم.»
نگاهی بر زندگی امام حسن(ع)| ۹
معاویه دو نفر از جاسوسهای خود را برای اغتشاش و اختلاف اندازی و اطلاعرسانی، به بصره و کوفه فرستاد. امام حسن(ع) از این موضوع اطلاع یافت و فرمان داد آن دو نفر را دستگیر کرده، گردن بزنند. آنگاه برای معاویه نامهای نوشت و او را در مورد فرستادن جاسوسها سرزنش و تهدید نمود.
نگاهی بر زندگی امام حسن(ع)| ۸
امیرمؤمنان علی(ع) در فرصتهای مناسب، با معرّفی شخصیّت علمی و معنوی امام حسن(ع)، مردم را به سوی او فرا میخواند، و صلاحیّت آن حضرت را برای جانشینی و رهبری امّت، آشکار میساخت...
نگاهی بر زندگی امام حسن(ع)| ۷
نخستین جنگی که در عصر خلافت علی(ع) از ناحیه بیعتشکنان (عایشه، طلحه و زبیر) در بصره، رخ داد، جنگ جمل بود. حضرت علی(ع) همراه حسن و حسین(ع)، با سپاه خود، از مدینه به سوی بصره برای سرکوبی بیعتشکنان حرکت نمودند.
نگاهی بر زندگی امام حسن(ع)| ۶
موضعگیری امام حسن(ع) در برابر حکومت عثمان، همانند موضعگیری پدرش علی(ع) بود. او با اصل به حکومت رسیدن عثمان، مخالف بود. مقام رهبری از رسول خدا(ص) را از آنِ على(ع) میدانست، و دیگران را غاصب حکومت میشناخت.
نگاهی بر زندگی امام حسن(ع)| ۵
پس از رحلت پیامبر (ص)، حسن بن على(ع) علاوه بر مصیبت جانکاه فراق رسول خدا (ص)، با حوادث تلخ غصب خلافت و شهادت مادرش حضرت زهرا(س) روبرو گردید.
نگاهی بر زندگی امام حسن(ع)| ۴
پیامبر(ص) حسن و حسین(ع) را دو پسر خود میخواند و آنها رسول خدا(ص) را با عنوان پدر، میخواندند و این موضوع نیز یکی از نشانههای پیوند محکمی است که بین پيامبر(ص) حسن و حسین(ع) وجود داشت...
نگاهی بر زندگی امام حسن(ع)| ۳
پیامبر(ص) بر اثر علاقهای که به حسن و حسین(ع) داشت، روی دو زانو و دو دستش خم میشد، حس و حسین(ع) بر پشتش سوار میشدند و میگفتند: «حَل، حَل».
نگاهی بر زندگی امام حسن(ع)| ۲
پیامبر(ص)، حسن(ع) و برادرش حسین(ع) را همواره مورد محبّت فوقالعاده قرار میداد. آنها از همان آغاز، تحت مراقبت دقیق پیامبر(ص) بودند.
نگاهی بر زندگی امام حسن(ع)| ۱
پیامبر(ص) فرمود: حسن(ع) از من است و من از حسن(ع) هستم، خداوند آن کس را که او را دوست دارد، دوست خواهد داشت.
شرح حال و زندگی حضرت امام حسن مجتبی(ع)/ درسنامه شماره ۳
امام حسن(ع) پس از شهادت پدر بزرگوارشان طبق برنامهای که پروردگار متعال مقرّر فرموده و به وسیلهی پیامبرش عرضه شده زمام امر را به دست گرفتند.
شرح حال و زندگی حضرت امام حسن مجتبی(ع)/ درسنامه شماره ۲
رسول خدا(ص) فرمود: شما در دنیا و آخرت به من سزاوارتر هستید، هر کس شما را دوست بدارد خدا او را دوست میدارد و هر کس با شما دشمنی کند خدا دشمن او است. شما از من و من از شما هستم، سوگند به کسی که جانم در دست اوست، هیچ بندهای در دنیا ولایت و سرپرستی شما را نمیپذیرد مگر آنکه خداوند ولی و سرپرست او در دنیا و آخرت است.
شرح حال و زندگی حضرت امام حسن مجتبی(ع)/ درسنامه شماره ۱
امام حسن و امام حسین(ع) امتیازی دارند که هیچ کس دارای آن مزیّت نیست، آن دو نوه های پیامبر خدا و ریحانه او و دو سیّد جوانان اهل بهشت هستند، جدّ آنها پیامبر خدا و پدرشان علی بن ابیطالب و مادرشان طاهره مطهّره زهرای بتول، دختر گرامی رسول خدا و سیّده ی زنهای همهی عالم میباشد...