پاسخ به ده پرسش پیرامون امامت، خصائص و اوضاف حضرت مهدی(ع)| ۱۲
غیبت و ظهور آن حضرت به امر خدا واقع خواهد شد؛ بنابراین اگر بگوییم حکمت غیبت بعد از ظهور ظاهر خواهد شد علامت تسلیم و ایرادنگرفتن به کار و تقدیر خداست؛ بهعلاوه ظهور علمی حکمت غیر از ظهور عینی و خارجی آن است که بعد از ظهور حاصل میشود...
پاسخ به ده پرسش پیرامون امامت، خصائص و اوضاف حضرت مهدی(ع)| ۱۱
گفته شده که نصب امام درصورتیکه غائب از انظار و متصرّف در امور و رتقوفتق و اصلاح احوال جامعه نباشد چه فائدهای دارد؟ و اصلاً چرا لازم میشود؟ و چرا بعد از اینکه غائب است و در جامعه حضور عینی ندارد عدم دخالت او در امور، مستند به مردم است؟
پاسخ به ده پرسش پیرامون امامت، خصائص و اوضاف حضرت مهدی(ع)| ۱۰
برخی دیگر فریبکارانه پیرامون اسلام کتاب نوشته و قصدشان این بوده است که در یک یا دو مورد حسّاس، حقیقتی را مسخ یا تهمتی را به اسلام وارد کنند و بهطوری آن را عرضه بدارند که حتّی بسیاری از مسلمانها هم ملتفت سوء نیّت و غرض آنها نگردند.
پاسخ به ده پرسش پیرامون امامت، خصائص و اوضاف حضرت مهدی(ع)| ۹
غیبت حضرت صاحبالأمر(ع) چگونه است؟ آیا جسم شریف ایشان از نظرها پنهان است؟ و جسم حضرت اگر شناخته نشوند، دیده نمیشود یا اینکه جسم آن حضرت دیده میشود، ولی کسی ایشان را نمیشناسد؟
پاسخ به ده پرسش پیرامون امامت، خصائص و اوضاف حضرت مهدی(ع)| ۸
چنانکه بعضی بزرگان هم فرمودهاند، ممکن است مراد از اینکه «مدّعی مشاهده» کذّاب و مفتری خوانده شده است، کسانی باشند که ادّعای نیابت کنند و بخواهند با دعوی مشاهده و شرفیابی، خود را واسطه بین امام(ع) و مردم معرّفی نمایند...
پاسخ به ده پرسش پیرامون امامت، خصائص و اوضاف حضرت مهدی(ع)| ۷
ما میدانیم که شرایط و مقدّمات ظهور، دفعتاً و بهطور ناگهانی حاصل نمیشود، بلکه از قرنها پیش و به تدریج فراهم میگردد و دنیا بهسوی آن پیش میرود و از آن استقبال مینماید. بلکه ظهور، نتیجه حرکت و سیر جامعه انسانی و تحوّلات فکری مختلف و دیدن مکتبها و کلاسهای متعدّد بسیاری است.
پاسخ به ده پرسش پیرامون امامت، خصائص و اوضاف حضرت مهدی(ع)| ۶
اگرچه همسر و فرزندداشتن آن حضرت، محتمل است، امّا در بررسی اخبار و احادیث به حدیث معتبری که موجب اطمینان باشد و خصوصاً متضمّن تفاصیل این موضوع باشد نرسیدیم و دنبال کردن و تعقیب این موضوع هم لزومی ندارد.
پاسخ به ده پرسش پیرامون امامت، خصائص و اوضاف حضرت مهدی(ع)| ۵
عمر طولانی ایشان در اطاعت خدا میگذرد، هم تکالیف فردی خویش را انجام میدهند و هم برحسب حکایات متواتر، تکالیف اجتماعی را، آنچه مقتضی و مصلحت باشد، انجام میدهند...
پاسخ به ده پرسش پیرامون امامت، خصائص و اوضاف حضرت مهدی(ع)| ۴
بعید نیست که اقامتگاه اصلی ایشان، یا اماکنی که بیشتر آمدوشدشان در آنجاهاست، مکّه معظّمه و مدینه طیّبه و عتبات مقدّسه باشد.
پاسخ به ده پرسش پیرامون امامت، خصائص و اوضاف حضرت مهدی(ع)| ۳
آن حضرت در برابر این سلاحهای مخوف، چگونه مانند جدّش با شمشیر قیام خواهد کرد؟ و چگونه با سلاحهای قدیم، مثل شمشیر و غیره با ارتشهای دنیای آن روز جهاد مینماید؟ و آیا میشود تصوّر کرد که کسی بتواند بهوسیله شمشیر با بمبهای هیدروژنی و امثال آن، جنگ و نبرد کند؟
پاسخ به ده پرسش پیرامون امامت، خصائص و اوضاف حضرت مهدی(ع)| ۲
برحسب روایات و احادیث شریفه، وقتی حضرت صاحبالأمر(ع) ظاهر میشوند، نخست سیصد و سیزده نفر از خواصّ اصحاب آن حضرت در مکّه معظّمه حاضر خدمتش میگردند و وقتی عدّه اصحاب و اجتماعکنندگان به ده هزار نفر رسید از مکّه خارج میشوند.
پاسخ به ده پرسش پیرامون امامت، خصائص و اوضاف حضرت مهدی(ع)| ۱
رژیم و نظام امامت، نظامی است الهی و انقطاعناپذیر و دوره فترت ندارد و در هر زمان و هر عصر وجود دارد؛ از عصر حضرت رسول اعظم(ص) تا حال تشکیل گردیده و برقرار بوده و هست و تا دنیا باقی است، برقرار خواهد ماند.
معارف دین| ۵۵
موارد تقیّه هم مختلف است. اگر در صورت عدم تقیّه، خوف تلف نفس یا اموری که اهمیّت آن از ارتکاب حرام بیشتر است باشد، در این صورت ارتکاب آن جایز است (و الله العالم).
معارف دین| ۵۴
جمهوری اسلامی، عنوان نظام کشور است همانطوری که نظام هر کشوری عنوانی دارد، و حکومت اسلامی عبارت از حاکمیّت اسلام است، یعنی در این کشور آنچه قانونیّت دارد، احکام اسلام است.
معارف دین| ۵۳
موارد اضطرار مختلف است. مثلاً اگر گرسنگی فردی به حدّی برسد که در صورت غذا نخوردن هلاک شود، این مورد اضطرار است. و چنین کسی اگر فرضاً در بیابان باشد و جز میته به چیزی دسترسی نداشته باشد، خوردن میته به مقداری که او را حفظ کند و هلاک نشود برایش حلال هست و زائد بر آن حرام است.
معارف دین| ۵۲
هر نهضت و حرکتی که هدف آن برانداختن آداب و تمدّن و رسوم تعلیم و تربیت و آداب و شعائر و سنن دینی و قومی یک جامعه و تضعیف اعتقاد و پایبندی افراد آن جامعه خصوص جوانان و نوجوانان به فرهنگ و آداب خودشان برای آمادهسازی آنها به قبول عادات بیگانگان باشد، تهاجم فرهنگی به آن جامعه است.
معارف دین| ۵۱
تمام گناهان، اگر به طور شایسته تدارک و جبران شود مورد آمرزش و عفو است. شرک به خدا - خواه عقیدتی باشد و خواه عملی - ابتدا با تصحیح عقیده و در اعتقاد به توحید، و سپس با ترک عمل شرکآمیز، و توبه کردن جبران میشود.
معارف دین| ۵۰
آیات قرآن مجید و احادیث شریفه دلالت دارند که هر کس توبه نماید، توبهاش قبول، و گناهانش آمرزیده میشود. با توبه، وجدان آرام میشود و شخص باید نسبت به آینده مراقب خود باشد (و الله العالم).
معارف دین| ۴۹
عنوان «شیعه»، عنوانی است که شخص رسولالله(ص) بر پیروان علی بن ابیطالب(ع) اطلاق فرمود و موقعی که آیه کریمه اِنّ الَّذین آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحات اُولئکَ هُم خَیرُ البَرِیَّةِ نازل شد، آن حضرت به علی(ع) فرمود: «هُم أنتَ وَ شِیعَتُکَ».
معارف دین| ۴۸
هر سه خبر، بیاعتبار و در مجعول بودن آنها شکّی نیست و در یک کتاب معتبر نقل نشده و کتبی که از آنها نقل شده مورد اعتماد و استناد نیست، و در هیچ باب از مسائل دینی و علوم شرعیّه به خبری که مستند آن، این دو کتاب «مجلی» و «عوالی اللئالی» باشد، استناد نمیشود و هر سه مرسل و بدون راوی است.