آسیبهای اجتماعی| ۲۱
چنان چه می دانیم بعضی از شیطنت ها و اغواگری های بازی های رایانه ای کاملا مشهود و واضح است. قسمت زیادی از این جلوه های ناپسند سمعی و بصری، نتیجه اختلاف فرهنگی موجود بین ما و صاحبان این رسانه هاست.
نقطههای آغاز در اخلاق عملی| ۶۲
از آنجا كه اخلاق اسلامى بر اساس تزكیه و تقویت بنیه معنوى و فضایل نفسانى و ارزشهاى والاى انسانى نهاده شده است، بدین جهت، در كلیه اعمال اعم از قلبى و بدنى- به ویژه عبادات- اصالت با نیت است.
نقطههای آغاز در اخلاق عملی| ۶۱
این همه تأكید نسبت به محاسبه نفس در آیات و احادیث براى آن است كه مردم از خواب غفلت بیدار شوند و براى زندگى سراى دیگر كه سراى جاودانى است توشهاى برچینند و زادى بردارند و تا فرصت از دست نرفته است عمل خیرى براى خود ذخیره كنند.
نقطههای آغاز در اخلاق عملی| ۶۰
اى انسان! چه چیز تو را به گناهت جرأت داده و چه چیز تو را در برابر پروردگارت مغرور ساخته و چه چیز تو را بر هلاكت خویش علاقهمند كرده است؟ آیا این بیمارى تو بهبودى ندارد؟ آیا این خوابت بیدارى ندارد؟ چرا همان گونه كه به دیگرى رحم مىكنى به خود رحم نمىكنى؟
نقطههای آغاز در اخلاق عملی| ۵۹
از ما نیست كسى كه هر روز خود را مورد محاسبه قرار ندهد كه اگر كار نیكى انجام داده در افزایش آن بكوشد و چنانچه كار زشتى كرده از خدا آمرزش بخواهد و به سوى او باز گردد.
نقطههای آغاز در اخلاق عملی| ۵۸
اى بندگان خدا! برحذر باشید از روزى كه اعمال مورد بررسى قرار میگیرد و لرزشها و تنشها فراوان است و كودكان [از ناراحتى] پیر میشوند. اى بندگان خدا! بدانید كه مراقبهایى از خودتان بر شما گماشته شده و دیدهبانانى از اعضاى پیكرتان ناظر شما هستند.
نقطههای آغاز در اخلاق عملی| ۵۷
از جمله اصول اخلاقى و عرفانى، اصل محاسبه است. سالكان راه خدا و طلّاب دار بقا همان طور كه در صبحگاهان با خویش عهد و میثاق میبندند، ساعتى را نیز براى محاسبت و بازنگرى در اعمال روزانه در نظر میگیرند.
نقطههای آغاز در اخلاق عملی| ۵۶
مرابطه حسّاسترین مسیر سالكان إلى اللّه است كه بدون عبور از این نقطه، راه تعالى و تكامل به بن بست منتهى میشود.
مرابطه در لغت به معنى «به یكدیگر پیوستن» و در اصطلاح اهل سلوك به معنى «به خود پیوستن»، مراقب خود بودن و در یك كلمه پیوسته نگران احوال خویشتن بودن است.
آسیبهای اجتماعی| ۲۰
کار کردن دائم و توجه به صفحه گوشی موبایل باعث می شود که ما با استفاده طولانی مدّت از تلفن همراه خود، آن هم در حالتی که وضعیت نامناسبی را به بدنمان تحمیل می کنیم، در واقع به ستون فقرات و گردنمان آسیب بزنیم.
نقطههای آغاز در اخلاق عملی| ۵۵
ابوحمزه ثمالى میگوید كه امام(ع) فرمود: هیچ نمازى بدون حضور قلب قبول نیست. من عرض كردم: فدایت شوم، همه ما هلاك شدیم؟ فرمود: نه، زیرا خداوند متعال این گونه عبادات را به وسیله نافلهها كامل میگرداند.
آسیبهای اجتماعی| ۱۹
در زمینه «ارتباط طول مدّت استفاده از تلفن همراه با وضعیت روانی دانشجویان» نتایج آمارها و پژوهش ها نشان دهنده این مطلب است که دانشجویانی که به میزان کم تری از تلفن همراه استفاده می کنند، و تعداد کم تری پیام می فرستند، عزّت نفس بالاتری دارند.
نقطههای آغاز در اخلاق عملی| ۵۴
اداى امانت از نظر اسلام چندان مهم است كه اگر دشمن چیزى را به عنوان امانت به انسان بسپارد باید در حفظ آن كمال كوشش را مبذول دارد، زیرا هدف اسلام ایجاد جامعهاى است كه اعتماد عمومى بر آن حكمفرما باشد... دین مقدّس اسلام دستور میدهد كه امانت را مطلقا به صاحبش برگردانید گر چه او دشمن و یا بد كردار باشد.
آسیبهای اجتماعی| ۱۸
اعتیاد به تلفن همراه در بلند مدّت مشکلات عدیده و مهمّی را به دنبال دارد، پس مدیریت زمانی که صرف استفاده از آن می شود بسیار مهم است به طوری که استفاده از تلفن همراه به اندازه معقول باشد و به صورت اعتیاد در نیاید.
آسیبهای اجتماعی| ۱۷
برخی از نتایج زیان بار اعتیاد به تلفن همراه و استفاده بیش از اندازه از آن، از این قرار است: 1- منزوی شدن کاربران تلفن همراه از دیگران، 2- پایین آمدن سطح روابط زناشویی و خانوادگی که موجب سردی روابط بین زوجین یا اعضای خانواده می شود و در بسیاری از موارد منجر به طلاق و جدایی و یا فرار فرزندان از خانه می گردد...
نقطههای آغاز در اخلاق عملی| ۵۳
از اهمّ واجبات امانتدارى، وفاى به عهد و راستگويى است كه بودش نشانه ايمان و نبودش علامت نفاق است و در اهميت آن همين بس كه خداوند متعال در قرآن مجيد در مقام تعريف انبياء، آنان را با صفت «رسول امين» يا «ناصح امين» و صادق الوعد توصيف و معرفى میکند.
آسیبهای اجتماعی| ۱۶
افرادی كه وقت بیشتری برای كار با تلفن همراه می گذارند، وقت كافی برای آموختن ارزش های انسانی نخواهند داشت، زیرا ارزش های انسانی علاوه بر آموزش از طریق کتاب ها و تحصیلات لازم، به طور عملی و در موقعیت های واقعی، با مواجهه با دیگران آموخته می شود.
آسیبهای اجتماعی| ۱۵
تغییر سبک زندگی ایرانی- اسلامی و سبک سازی به شیوه غرب که با زدودن حیا و عفاف از زن ایرانی و غیرت زدایی از مردان ایرانی میسّر می شود و نمود آن در سبک پوشش، غذا، گفتار و رفتار مجریان برنامه ها و بازیگران فیلم ها و سریال ها و تبلیغات آنان مشهود است.
نقطههای آغاز در اخلاق عملی| ۵۲
حتى در موقع خوابيدن نيز با استغفار به خواب برويد كه امكان دارد ديگر از اين خواب برنخيزيد. در سيره رسول خدا(ص) آمده كه هر روز هفتاد بار استغفر اللّه میگفتند و در پارهاى از احاديث دارد كه در هر نشستى بيست و پنج بار استغفر اللّه میگفتند[6] كه استغفار داروى شفابخش گنهكاران است.
نقطههای آغاز در اخلاق عملی| ۵۱
وقتى كه انسان در اثر غفلت و نادانى و يا طغيان غرايز حيوانى و هواى نفسانى دچار گناه شد بايد بیدرنگ خود را در معرض رحمت الهى قرار دهد و از او آمرزش بخواهد و با آب توبه و استغفار دل و جان خويش را شستشو دهد...
آسیبهای اجتماعی| ۱۴
رسانه های فرا ملّی (ماهواره ها) که از دیدگاه بسیاری از دانشمندان، کارگزاران اصلی فرآیند جهانی شدن به شمار می آیند، عامل اصلی ارائه فرهنگ جهانی محسوب می شوند؛ فرهنگی که در آن ماده گرایی، مصرف گرایی، گسترش نمادهای مصرفی سرگرم کننده و عوام پسند، سکس و خشونت افراطی مطرح می شود.