با جوانان | ۲۲
چنانکه همنشینی با مردم فاسق، بدکار، بداخلاق و غیر متعهّد به تکالیف دین و فاقد حیای اجتماعی، به خصوص اهل بِدَع و کسانی که انحرافات فکری دارند، بسیار بسیار مضرّ است و خطر آن برای روح و معنویّات انسان، بسیار زیاد است، باید از حضور در مجالس چنین اشخاصی و جلسههای لهو و لعب به شدت پرهیز نمود.
با جوانان | ۲۱
ولی هنوز شیطان مرا رها نمیکند و من هم آدمی سست و بیاراده هستم، گاهی نماز میخوانم و گاهی نمیخوانم، همه اینها باعث میشود خودم عذاب وجدان داشته باشم و ناراحت باشم، ولی نمیدانم چه کنم که اراده و ایمان محکم داشته باشم و شیطان سراغم نیاید؟
با جوانان | ۲۰
رسیدن به مراحل کمال انسانی، نسبت به اشخاص متفاوت است؛ چون استعداد، قابلیتها و میزان استقامت و تحمّل محدودیّتها در افراد، تفاوت ذاتی و فطری دارد و هرکسی به مقدار قابلیّت فطری خود، قدرت تحصیل کمال را داراست؛ به هر حال هرکس به مقدار خود، اگر بخواهد کامل شود، باید مراحلی را طی کند.
با جوانان | ۱۹
بهترین راه برای طرد شیطان، تأمل نمودن در مقطع استثنایی و مهم زندگی دنیا است که یک مرتبه بیشتر نیست و هر کاری انسان انجام دهد، در همین مقطع است.
با جوانان | ۱۸
در جامعه اسلامی، وقتی سخن از تعلیم و معلّم و شأن و مقام معلّم به میان میآید، تعلیم و تعلّم در رشتههای مذکور است، هرچند تعلیم علوم اسلامی و علوم قرآن و شرعیّات را موقعیّتی خاص است، امّا چون همه این علوم برای کمال دین و آخرت و نظام معاش و معاد و نفی فقر و جهل لازم است، و از طرفی معلّم در همه این رشتهها میتواند در ضمن تدریس، با طرح مثالهای مناسب، دانشآموزان را با اسلام و معارف و مکتب حق اهل بیت(ع) آشنا سازد.
با جوانان | ۱۷
وظیفه دانشآموزان این است که طوری رفتار نمایند که موجب خشم معلّم نشود و در مقام تلافی نسبت به معلم برنیایند، و «جورِ استاد، به ز مِهرِ پدر» را مراعات نمایند، و وظیفه مدیریت آموزشگاه و مسئولین، اشراف بر جریان وضع تعلیم، تدریس، اخلاق و رفتار معلّمان، اساتید و کلیه امور آموزشگاه است ...
با جوانان | ۱۶
زندگی بیشتر آنها، به زندگی دامهایی شبیه است که در دام خانههایی منظم و مدرن زندگی میکنند؛ ولی از انسانیت و لذایذ معنوی بهرهای ندارند؛ شما سعی کنید اخلاق و تربیت خودتان را محکم نگاه دارید و استقلال اسلامیت خود را حفظ کنید.
با جوانان | ۱۵
چرا نباید تو و امثال تو در رشتههای مختلف علمی در دنیا سرشناس و مشار بالبنان باشید؛ با اینکه در استعداد و هوش سرشار اگر از دیگران قویتر نباشید، ضعیفتر نیستید. غرض این است که همواره یادت باشد برای چه و به منظور تقدیس و کسب چه رتبه والایی سفر کردهای! خدا ناظر بر تو است! از او کمک بخواه و به او توکل و اعتماد کن!
با جوانان | ۱۴
بدانند یگانه دعوتی که باید با تمام وجود به آن لبیک گفت، دعوت کسانی است که اعلم و اعقل همه مردم بوده و سوابق و تاریخ زندگی آنها، از آغاز تا پایان...
با جوانان | ۱۳
حال که توفیق دانشآموزی دارید، در تحصیل علم، مقامات بسیار بلند علمی را وجهه همّت قرار دهید و برای شرف و فضیلت علم و برای اینکه در جامعه مسلمانان، عضوی مفید و مصدر خدمات بزرگ شوید و مسلمانان را از بیگانگان بینیاز سازید و به خودکفایی برسانید، هرچه توان دارید، تلاش کنید.
با جوانان | ۱۲
جنابعالی و همه جوانان عزیزی را که قلوب آنها به نور اسلام منوّر است، وصیّت میکنم به تقوا و آداب و دستورات دینی و اینکه در تمام مراحل زندگی...
با جوانان | ۱۱
بیشتر افرادی که مرتکب این معصیت میشوند، یا اسیر یک سلسله اوهام و خیالاتند که از یک جهت شکستهایی، که در واقع شکست نیست، مثل شکست در بازیها یا بالاتر زناشوییها و ازدواجها، دست به این عمل میزنند، یا در اثر فشارها و سختیهای زندگی خودکشی مینمایند.
با جوانان | ۱۰
سعی نمایید چنان باشید که از فهم و بینش بیشتر و آگاهی زیادتر لذت ببرید؛ اوقات خود را به بطالت معاشرتهای بیهوده و بعضی بازیها و مسابقات بیهوده، که کمالی از آن نه برای روح و نه برای جسم حاصل نمیشود، و ارزش حقیقی انسانها را بالا نمیبرد، تلف نکنید.
با جوانان | ۹
این معنویت و روحیهای که دارید ـ که به وضع روحی و درگیری عقل و نفس خودتان متوجه هستید و میخواهید که نفس را مغلوب کرده و خود را از آفات هوای نفس سالم نگاه دارید ـ خود مرحلهای از کمال و آگاهی و بصیرت و بینش است. امید است همین آگاهی، شما را از این گرداب ـ که بسیاری از جوانان در آن گرفتار میشوند ـ و از امواج و توفان شهوات نجات دهد.
با جوانان | ۸
تکلیف؛ یعنی این گوی و این میدان، این شما و این همه فرصتهای سعادتبخش، این نیروها و استعدادهای خداوندی، تکلیف؛ یعنی ورود به دوره سازندگی، خودسازی، مسئولیّت و ورود در امتحانات الهی و سرآغاز آمادگی برای سیر راه تکامل و تعالی، تکلیف؛ یعنی زندگی آگاهانه و خردپسند.
با جوانان | ۷
این دعاها، علاوه بر آنکه متضمن بیان نیازمندیهای حقیقی بشر و مسئلت قضای حوایج، از حضرت قاضیالحاجات و سامعالدعوات است و خواننده را به فقر کامل و نیاز تمام او به خداوند غنی بینیاز، متوجه مینماید، به بهترین حالات معنوی و حضور و خشوع و خضوع و مقامات قرب و لذت انس با خدا نایل مینماید، درهای علوم و معارف و اخلاق کریمه و آداب فاضله را به روی او میگشاید.
با جوانان | ۶
در توسل به حضرات معصومین(ع) و حضور در مجالس ذکر فضایل و مناقب و مصائب ایشان، بهخصوص مجالس روضه و تعزیه حضرت سیدالشهدا ـ علیه أفضل التحیة و الثناء ـ کوتاهی ننما و این مجالس را که متضمن کمال روح و تهذیب نفس و کسب ثواب و اجر بسیار و ازدیاد بصیرت و معرفت است مغتنم بشمار!
با جوانان | ۵
باید شما با ایمانی که دارید، باید همین حالت شایسته را داشته باشید. از فوت ثواب و محروم شدن از کار نیک ناراحت شوید. بنابراین در مقام جبران گذشته برآیید و شکر و سپاس خدای متعال را به جا آورید که این وجدان روشن را به شما عطا فرموده است.
با جوانان | ۴
اشخاص منزوی، گوشهگیر و تارک امر به معروف و نهی از منکر، راهنما نیستند. راهبلدها، علما و شاگردان مکتب ائمه(ع) میباشند. به شما هشدار میدهم از این فرقهای که به آن اشاره کردهاید، حتماً بپرهیزید؛ زیرا راهها و روشهای آنان، گاه به کفر و شرک منتهی میشود. و دعوای ارشاد آنها، اضلال است.
با جوانان | ۳
کتاب بزرگ وحی و تشریع قرآن مجید نیز مثل همان کتاب تکوین، متضمّن هدایت، نصیحت و ارشاد است. هرچه انسان آن را بیشتر بخواند و در معانی آیات آن بیشتر تأمل کند، به مواعظ و نصایح بیش و بیشتر راهنمایی میشود. شما در هر رشتهای نصیحت بخواهید، میتوانید از این کتاب اعظم آسمانی دریافت کنید.