اصالت مهدویت| ۱۰
حقّ تعیین و نصب حاکم، ولیّ، امام، تشریع، فرمان، امر و نهی، تکلیف، الزام و ولایت مطلق بر کلّیه امور، مختصّ به اوست. هر حاکمیت و ولایت و مالکیّتی که به اذن او نباشد، استعلا و طغیان و استبداد است.
شرح دعای اللّهمّ عَرّفنی نفسک | ۳
معرفت و عرفان؛ ادراک شیء است به اندیشه و تدبیر در اثر آن چیز، که اخصّ از علم میباشد؛ زیرا علم مطلق ادراک است و به تفکر در خود شیء نیز حاصل میشود.
پیرامون معرفت امام | ۹
پس از اینکه ثابت شد تعیین و نصب امام برحسب حکمت و لطف بر خدا لازم است و هیچ عصر و زمانی خالی از وجود امام نمیباشد و معرفت و شناسایی امام و اطاعت افراد و او را الگو قراردادن بر همه واجب است، پس بر همه لازم است صاحب وقت و ولیّ زمان و امام عصر خود را که خدا او را منصوب کرده و نصب او به نصّ پیغمبر (ص) یا امام قبل ثابت شده است، بشناسند.
اصالت مهدویت| ۹
پس از این توجّه و عنایت، حال مریضه فوراً بهبود یافت و چشم راستش که در اثر سکته غبار آورده بود، برطرف شد. پس از چهار روز که اصلاً میل به غذا نداشت، در همان لحظه گفت: گرسنهام برای من غذا بیاورید. یک لیوان شیر که در منزل بود، به او دادند.
شرح دعای اللّهمّ عَرّفنی نفسک | ۲
«الله» که از آن تعبیر به اسم جلاله میشود، دلالت دارد بر ذات جامع جمیع صفات کمال، مثل علم و قدرت و تفرّد و وحدت؛ بنابراین یک مسّمی بیشتر نخواهد داشت و این دلالت بر تفاوت نمیکند و این لفظ مقدّس مشتق باشد یا غیرمشتق و دلالتش بر ذات احدیت به وضع تعیّنی باشد یا تعیینی.
اصالت مهدویت| ۸
معجزات و خوارق عادات در اثبات نبوّت انبیا و صدق خبرهایی که از عالم غیب و وحی الهی میدهند، مستندی عام و دلیلی همگانی است که هیچ پیامبری بدون معجزه نبوده است.
پیرامون معرفت امام | ۸
پیامبر را به رسالتش؛ یعنی چگونگی دعوت و شریعتش بشناسید و اولیالامر را به امر به معروف و عدل و احسان بشناسید؛ یعنی از عمل و سیره و رفتار و کردارشان بشناسید.
شرح دعای اللّهمّ عَرّفنی نفسک | ۱
برحسب روایات بسیار در عصر غیبت حضرت صاحبالامر(ع)، بهواسطه فتنههای زیاد و آزمایشهای شدیدی که پیش میآید، حفظ دین سخت دشوار میشود و از بوته امتحان جز افرادی که در شداید شکیبا و در معرفت و ولایت استوار و پابرجا باشند، بیغلّ و غش و خالص بیرون نخواهند آمد.
پیرامون معرفت امام | ۷
اهل هر زمانی بدانند که خدا آن کسی است که آنها را در هر زمان بدون امام معصوم نخواهد گذارد، پس کسی که خدایی را پرستش نماید که بر خلق بهوسیلهی نصب امام معصوم اقامه حجّت ننماید، پس عبادت و پرستش غیر خدای عزّوجلّ را نموده است.
اصالت مهدویت| ۷
اصالت مهدویّت از جهت ابتنای آن بر احادیث معتبر و متواتر در نهایت وضوح است؛ زیرا کتابهای حدیث و صحاح و جوامع و سنن و مسانید و اصول شیعه و اهل سنّت که در آنها احادیث مربوط به این موضوع ضبط و روایت شده است، از حدّ احصا و شمارش خارج است...
پیرامون معرفت امام | ۶
رعایت مراتب علم و امانت و قدرت بر انجام عمل بهحسب کار و مقامی که واگذار میشود، متفاوت بوده و یکسان نمیباشد، مثلاً در امور غیرمهمّ به مجرد وثوق و اعتماد و اطّلاع و آشنایی متعارف اکتفا میشود، و در امور مهمتر عدالت و کفایت کامل علمی و عملی را شرط مینمایند و فطرت بشر هم با همین موافق است...
اصالت مهدویت| ۶
اصالت قرآنی عقیده به مهدویّت نیز باتوجّهبه این آیات و دقّت در مضامین آنها و کتابهای تفسیر و احادیثی که در تفسیر این آیات وارد شده، ثابت و غیرقابل انکار است.
پیرامون معرفت امام | ۵
در تعریف امامت، اگر بخواهیم آن را به معنای وسیعی که شامل امامت انبیا هم میشود، تعریف کنیم، باید قید «بهواسطهی نبیّ» به جملهای که مناسب برای معنا باشد، اصلاح شود؛ زیرا امام همانطور که امکان دارد غیر پیغمبر باشد مثل ائمّه طاهرین(ع) که مقام پیغمبری نداشتند ممکن است پیغمبر باشد...
اصالت مهدویت| ۵
اگر امّت را از خطی که برای آنها معیّن شده بود، بیرون نمیکردند و مسیر رهبری را تغییر نمیدادند، به طور مسلّم هیچگونه گمراهی و ضلالت و اختلافی برای دین پیشامد نمیکرد، مخصوصاً دینی مثل اسلام که خاتم ادیان است و قرنها و شاید هزارها سال و بالاخره تا این زمین و عالم تکلیف باقی است، باید باقی بماند...
عقیده نجاتبخش| ۱۳
یکی از مواد مهم برنامه نظام امامت که نظام تمام عیار اسلام و مجری اهداف و عدالت اسلام است، استقرار قسط و عدل مطلق است که این نظام عهدهدار آن میباشد و بایستی در راه تحقق عدالت، به معانی وسیعی که دارد، هرچه ممکن است و قدرت دارد، کوشش و تلاش نماید
اصالت مهدویت| ۴
تورات و انجیل فعلی هم که در دست یهود و نصاری است، حاوی بشارات متعدّد به ظهور اسلام و حضرت رسول خاتم و ائمّه طاهرین(ع) است که علمای بزرگ تورات و انجیلشناس، این موارد را در کتابهایی که به زبان فارسی و عربی و غیره نوشتهاند، استخراج کرده و در تألیفات خود نوشتهاند.
پیرامون معرفت امام | ۴
آیا این نیرنگ عبدالرّحمن غیر از یک عوامفریبی مزوّرانه نبود که چون میخواست علی(ع) را کنار بگذارد و عثمان را بیاورد و میدانست که علی(ع) هرگز به شرط متابعت از شیخین که خلاف «مَا أَنْزَلَ اللهُ» است، راضی نمیشود.
عقیده نجاتبخش| ۱۲
نظام مالکیت و اختصاص، ریشه فطری دارد و بشر فطرتاً به آن توجّه دارد و مانند سایر غرایز، وجود آن و اشباع آن تحت نظم منطقی و عقلایی لازم است و فواید بزرگ دارد و باید از آن مانند سایر فطریات و خواستههای فطری و غرایز استفاده کرد و ندیده گرفتن آن، مثل ندیده گرفتن غریزه جنسی و غرایز دیگر است.
پیرامون معرفت امام | ۳
چرا این عدّه استبداد ورزیدند و بدون اینکه دیگران، بهخصوص بنیهاشم و شخصیتی مثل امام علی (ع) را به آن اجتماع دعوت کنند و از نظرشان آگاه شوند، پیشدستی نمودند؟! آیا غیر از این بود که اگر علی (ع) در آن اجتماع حضور مییافت، امکان آنکه گروهکهای سیاسی به مقاصد خود نرسند، افزایش مییافت؟!
عقیده نجاتبخش| ۱۱
بیشتر افرادی که در مقام انتقاد از نظام مالکیت هستند، مقابل چشمشان، نظام مالکیت غرب را - که، سرمایهدارانی چون راکفلر و اوناسیس و یا فؤدالهایی چون ژاکلین کندی و ... میباشند - قرار دادهاند، و همه عیبها را بهحساب نظام مالکیت مینویسند.