حفظ موضوعی و آشنایی با معارف آیات و روایات | ۷۳
قرآن کتابی فراعصری و جهان شمول است. پیام قرآن پیام مبتنی بر فطرت و عقل انسانها در طول اعصار و قرون است. محتوای غنی و ژرف قرآن، دانشمندان علمی جهان را متعجب و شگفتزده میکند. طراوت در سخن و بیان تأثیرگذار قرآن، اجازه نمیدهد تا حلاوت تلاوت آن از بین برود.
حفظ موضوعی و آشنایی با معارف آیات و روایات | ۷۲
قرآن کریم تبیینکنندهی «صراط مستقیم» است؛ یعنی به طریقهای که مستقیمترین و صافترین و پابرجاترین راهها در کمال انسان است، دعوت میکند. قرآن کتابی است که سخن باطل در آن راه ندارد و از انحراف و کجی به دور است. قرآن بیدارکنندهی فطرت انسان به سوی خداست.
حفظ موضوعی و آشنایی با معارف آیات و روایات | ۷۱
حقیقت قرآن برای همگان دستیافتنی نیست. تنها کسانی میتوانند اسرار و معارف عمیق قرآن را با جان و دل درک کنند که باطنشان از هرگونه آلودگی پاک گشته و در اعتقاد و عمل طیّب و طاهر باشند. در برخی روایات مراد از آیهی ۷۹، حرمت مس قرآن بدون طهارت ظاهری (غسل و وضو) نیز دانسته شده است.
حفظ موضوعی و آشنایی با معارف آیات و روایات | ۷۰
پس چگونه است که در قلب این انسانهای بیخبر، نفوذ نمیکند. آری! قرآن تجلّی خداست و اگر تجلّی خدا بر مخلوقی عرضه شود، توان تحمل آن را نداشته و از هم پاشیده و متلاشی میشود؛ چنان که در ماجرای درخواست بنیإسرائیل برای مشاهدهی خدا همین گونه شد.
حفظ موضوعی و آشنایی با معارف آیات و روایات | ۶۹
یکی از نامهای قرآن کریم، «فرقان» است. فرقان به معنای جداکنندهی حق و باطل است. قرآن با تبیین ویژگیهای حقیقت و توصیف اهل آن، حجت را بر همگان تمام ساخته است. گفتنی است از تعبیر «العالمین»، جهانی بودن دعوت قرآن و فراعصری بودن این کتاب مقدس نیز برداشت میشود.
حفظ موضوعی و آشنایی با معارف آیات و روایات | ۶۸
قرآن کریم نیکوترین سخنان است. آیاتش یکدیگر را تصدیق مینماید؛ در آن هیچ نشانی از تضاد و مخالفت نیست؛ از فصاحت و شیوایی بینظیری برخوردار است. آیات عذابش مؤمنان را به خوف و هراس افکنده و آیات دل نشین ثوابش آنان را به فضل الهی امیدوار میکند.
حفظ موضوعی و آشنایی با معارف آیات و روایات | ۶۷
قرآن کریم از هیچ مطلبی که در راه رشد و کمال آدمی نیاز باشد، فروگذار نکرده است. هیچ موضوعی نیست که در قرآن برای آن راهکار دینی ارائه نشده باشد؛ اگرچه این راهکار به صورت بیانی کلی و فراگیر باشد.
حفظ موضوعی و آشنایی با معارف آیات و روایات | ۶۶
قرآن، پندى است كه ژرفاى ضمیر را تكان میدهد؛ داروى شفا دهندهاى است كه سینهها را از آلودگیهای گناه و پلیدیهای شرک پاك میکند؛ چراغ فروزانی است که تاریکیهای جهل و خرافه را میشکافد؛ مایهی رحمت برای مؤمنان و زمینهساز دوری بیشتر کافران و کوردلان است.
حفظ موضوعی و آشنایی با معارف آیات و روایات | ۶۵
قرآن کتاب هدایتگر انسانها، شفابخش سینهی دردمندان و نور شکافندهی تاریکیهاست. چه بسیار انسانهای فرزانهای که بر سر خوان گستردهی این «مأدبةالله» نشستند و از گنجینهی پایانناپذیر علوم و معارف آن توشه برداشتند.
حفظ موضوعی و آشنایی با معارف آیات و روایات | ۶۴
یکی از تهمتهایی که دشمنان اسلام به پیامبر اکرم(ص) میزدند، این بود که قرآن را از افسانههای پیشین ایران و روم فراگرفته یا در سفر خود به شام از علمای اهل کتاب آموزش دیده است.
حفظ موضوعی و آشنایی با معارف آیات و روایات | ۶۳
آوردن کتابی که بسیاری از مسائل علمی را دربرداشته و دانشمندان و فرهیختگان را بر سر سفرهی بهرهگیری از آن نشانده است. جز از این طریق وحی امکان ندارد.
حفظ موضوعی و آشنایی با معارف آیات و روایات | ۶۲
دشمنان اسلام با همهی امکاناتی که صرف مبارزه با قرآن نمودند، هیچگاه نتوانستند چنین کاری انجام دهند. البته وجوه اعجاز قرآن تنها در فصاحت و بلاغت خلاصه نمیشود.
حفظ موضوعی و آشنایی با معارف آیات و روایات | ۶۱
هدف از خلقت انسانها، عبادت و بندگی خداوند است. این هدف جز با توجه کامل به پروردگار و اخلاص در عبادات و سایر شئون زندگی حاصل نمیگردد. اخلاص، عملی جوانحی (قلبی) بوده و محل تحقق آن در قلب است.
حفظ موضوعی و آشنایی با معارف آیات و روایات | ۶۰
اولاً هدف اصلی از ادیان آسمانی، حیاتبخشیدن همهجانبه به انسانهاست؛ ثانیاً حیات واقعی از منظر قرآن به معنای رشد عقلی و بیداری دلهاست و تنها در بندگی خداوند و اطاعت از انبیاء تحقق مییابد...
حفظ موضوعی و آشنایی با معارف آیات و روایات | ۵۹
خداوند متعال، به موازات تمجید از اخلاق نیکوی پیامبر و بیان عصمت آن حضرت، مؤمنان را به پیروی مطلق و بی چون و چرا از کردار و گفتار فرستادهی خویش فرمان میدهد تا جایی که اطاعت و پیروی از پیامبر(ص) را عین اطاعت از خود خوانده و نافرمانی و معصیت از دستور رسولش را سرپیچی از فرمان خود میخواند...
حفظ موضوعی و آشنایی با معارف آیات و روایات | ۵۸
بالاترین اکرام به پیامبر گرامی اسلام(ص) ـ که خداوند متعال در آیهی فوق از آن خبر داده است ـ این است که در دنیا و آخرت از فضل و زحمت خود به اندازهای بر آن حضرت عطا میکند که وی راضی و خشنود خواهد شد.
حفظ موضوعی و آشنایی با معارف آیات و روایات | ۵۷
مقصود از شهادت بر اعمال در قرآن، بیان حقیقت و باطن اعمال است. بر این اساس، انبیاء و اولیای الهی ـ و در رأس همه، وجود گرامی پیامبر اسلام(ص) به عنوان انسان کامل و برترین مخلوقات ـ از چنان مرتبهای برخوردار میگردند که میتوانند باطن و حقیقت بندگان را مشاهده و در روز قیامت، در صف شاهدان اعمال برآمده و بر نیکسیرتی یا پلیدی آنان گواهی دهند.
حفظ موضوعی و آشنایی با معارف آیات و روایات | ۵۶
وجود مقدس پیامبر اسلام(ص)، واسطهی فیض الهی و زحمت پروردگار است. خداوند در این آیه، شرط قبولی توبهی گناهکاران را توسل آنان به پیامبر و ادعای آن حضرت در حقشان دانسته است. این مطلب هم بر مقام و قرب رسول گرامی اسلام(ص) نزد خداوند متعال دلالت میکند؛ هم او را واسطهی فیض و رحمت پروردگار دانسته است...
قصههای قرآن| ۱۲۷
سنگى از سوى آن پرندگان به بدن ابرهه اصابت كرد و او مجروح شد، اطرافیانش او را كمك كردند و از صحنه خارج ساختند، ولى زخم بدن او آنچنان تولیدمثل كرد كه جزء جزء و بندبند بدنش از او جدا میشد و به زمین میریخت، و سراسر بدنش به چرك و خون آلوده شده بود.
قصههای قرآن| ۱۲۶
یهودیان نخستین كسانى بودند كه کورههای آدم سوزى را بدعت نهادند، و سرانجام همین بدعت دامان آنها را گرفت، و گروه زیادى از یهود در قرن حاضر، در ماجراى آلمان هیتلرى، در کورههای آدم سوزى به آتش كشیده شدند و به مكافات دنیوى اعمالشان رسیدند.